Diari Més

Successos

Cau a Màlaga un grup que ocupava habitatges per encàrrec per a vendre-les

L'organització es centrava en immobles de propietat bancària

Agents de la Policia Nacional al costat d'un cotxe patrulla.

Policia NacionalPolicía Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup criminal dedicat suposadament a ocupar immobles a Màlaga per encàrrec per a la seva posterior venda o lloguer a tercers ha estat desarticulat per la Policia Nacional, actuació en la qual han estat detingudes tres persones.

L'organització localitzava els immobles afins a les demandes dels clients, per al que se centrava en propietats bancàries que trobava en portals immobiliaris en internet, segons ha informat aquest dissabte la Policia en un comunicat.

La recerca es va iniciar arran d'una denúncia el febrer passat, quan una víctima va sorprendre diverses persones que tractaven de forçar la porta del seu domicili mentre estava en el seu interior.

Els agents van esbrinar que després dels fets estaven diverses persones, tres dones i un home, que es dedicaven principalment a l'ocupació d'habitatges, normalment pertanyents a entitats bancàries.

Cada integrant de la xarxa tenia un rol, de manera que un era el «fals agent immobiliari», al qual acudien els clients i manifestaven les seves preferències quant a tipus de residència i zona requerida.

Aquest membre traslladava la demanda als responsables de localitzar els immobles, els qui utilitzaven portals d'internet per a trobar les propietats i després acudien al lloc per a comprovar que estaven desocupades.

En aquest moment intervenia un altre d'ells, un manyà professional, que actuava de manera il·lícita i es valia dels seus coneixements per a l'obertura del domicili i el canvi del pany.

En alguna ocasió van arribar a sostreure objectes de valor de l'interior d'habitatges que estaven habitades i que no podien ocupar, assenyala la Policia.

Una vegada que aconseguien accedir als habitatges, lliuraven les claus als suposats clients, que abonaven entre 600 i 1.000 euros, depenent de les condicions de l'habitatge.

Durant la recerca han estat detinguts tres membres de la xarxa: dues dones i un home de nacionalitat espanyola i edats entre els 29 i 32 anys, pels suposats delictes de pertinença a grup organitzat i robatori amb força.

tracking