Diari Més

Quinze anys de presó per abusar i violar al seu fill durant més de cinc anys

La situació va començar quan el menor tenia 12 anys

L'Audiència Provincial de La Corunya.

Quinze anys de presó per abusar i violar al seu fill durant més de cinc anysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de la Corunya ha condemnat a quinze anys de presó a un pare que va violar al seu fill en diverses ocasions, en uns episodis que van començar quan el menor tenia 12 anys i que es van allargar durant més d'un lustre fins que aquest, vencent el «clima de dominació i por» sota el qual el seu progenitor el tenia sotmès, va denunciar el succeït, segons explica la sentència.

Sobre la base de proves com les restes de semen en el cos i la roba de la víctima o en la declaració d'aquesta, «prou sòlida» com per a «erigir-se en prova de càrrec», els magistrats veuen acreditat que els abusos van començar en forma de tocaments en 2013 en el domicili familiar de la Corunya.

Aprofitant que la seva parella estava treballant, l'encausat «es prevalia de la relació paternal» i de la «por»" per a aconseguir que el seu fill cedís. Els abusos van ser en augment i, ja amb 14 anys, el jove «va començar a ser conscient» del que succeïa, si bé no podia rebel·lar-se perquè el seu pare «mostrava un comportament agressiu» cap a la seva mare i cap a ell quan s'oposava a uns fets que van començar a incloure repetides violacions.

El subjecte actuava convençut que el seu fill «no explicaria res» després de «dominar-lo amb facilitat» durant anys «fent-li creure que era un secret». No obstant això, el jove va aconseguir posar fi a aquest infern el 2019, amb 17 anys, quan «va poder reunir la força necessària, amb el suport de la seva parella», i va denunciar.

Ara, l'Audiència considera a l'home, de 50 anys i que ja havia passat per la presó per fets similars, culpable sense «cap dubte» d'un delicte continuat d'agressió sexual. A més dels 15 anys de presó, li imposa 10 de llibertat vigilada i la prohibició de comunicar-se o aproximar-se a la víctima durant 24. A més, li retira la pàtria potestat respecte als seus tres fills.

tracking