Diari Més

Societat

En coma una nena de 40 dies després que la seva mare li donés metadona i cocaïna

Van detectar un nivell de metadona en sang 16 vegades superior al límit

El nen es beneficiarà dels avantatges propis d'aquest producte de CaixaBank.

CaixaBank regalarà una Llibreta Estrella amb 2.000 euros al primer nadó del 2020Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nena de40dies es troba hospitalitzada en coma per una aturadarespiratòria, amb un nivell de metadona en sang 16 vegades superior al límit i traces de cocaïna, uns fets pels quals s'investiga a la mare, han informat mitjans italians.

Segons la Fiscalia de Lucca (Itàlia), que investiga els fets, la mare no dóna mamar a la nena, per la qual cosa la substància, davant una xifra així d'elevada de metadona en sang, ha d'haver estat administrada a través del biberó. Ara s'indaga si lasubministracióes va fer de manera voluntària o no.

La nena va ser ingressada en un centre mèdic de la ciutat de Lucca (centre) el passat 11 de març, després que els pares la portessin d'urgència, i els sanitaris van decidir traslladar-la a l'hospitalCisanellode Pisa a causa de la seva gravetat.

Inicialment, els sanitaris no van veure cap connexió amb la droga, ja que els pares van assenyalar que simplement es van trobar a la nena al seu llit amb dificultats per respirar.

Després de les anàlisis d'orina, els metges van observar una taxa de metadona en sang igual a 1.644nanogramsper mil·lilitre -el que suposa una xifra 16 vegades superior als límits que s'usen per a considerar a una persona positiva- i una taxa de cocaïna de 74nanogramspermil·lilitre, pròxima als 100 del límit de positivitat.

Les condicions de la nena estan millorant i ja torna a respirar de manera autònoma després d'haver estat entubada, encara que s'està a l'espera de més proves per avaluar danys neurològics, segons mitjans locals.

tracking