Diari Més

Successos

Investiguen a home mossegat per una serp cascavell a Toledo i li confisquen 40 rèptils perillosos

La Guàrdia Civil ha descobert que l'home de 31 anys tenia més de 40 serps, la majoria verinoses i letals

Una serp.

Es busca una serp que va enviar a un home a l'UCI d'una mossegada a ToledoPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil investiga a l'home de 31 anys que va ser mossegat per una serp de cascavell per un delicte de maltractament animal, un altre relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, i un tercer contra la seguretat col·lectiva després d'haver descobert que té en possessió més de 40 serps, la majoria d'elles altament verinoses i letals.

Emmarcada en l'OperacióMelanoleuca, el Servei d'Emergències 112 de Castella-la Manxa va rebre el dissabte 28 de febrer una crida que un home havia sofert una mossegada per una serp de cascavell quan passejava per un descampat de la Pobla de Montalbán (Toledo), sol·licitant assistència mèdica, que finalment va ser ingressat a l'Hospital 'Verge de la Salut', de Toledo.

Els efectius policials van iniciar un dispositiu de cerca per a trobar a la serp que, segons la víctima, era una cascavell, espècie exòtica i amb un verí molt letal, que el diumenge 28 va ser trobada morta en el quilòmetre 31 de la carretera CM-4009, dins del terme municipal de la Pobla de Montalbán, després de ser aixafada per un vehicle.

El Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona)de la Guàrdia Civil de Toledo es va fer càrrec del cos sense vida de l'animal i va començar les recerques per a determinar la seva procedència i la possible responsabilitat penal o administrativa del seu propietari.

Després de les indagacions oportunes es va constatar que l'home que va sofrir la mossegada de la serp era aficionat a col·leccionar animals exòtics en la finca del seu domicili situat enValde Santo Domingo.

Els fets van ser posats en coneixement de l'autoritat judicial, en aquest cas el Jutjat de Guàrdia de Torrijos, per a sol·licitar una entrada i registre en l'habitatge de l'ara investigat i comprovar l'estat i cura dels animals, la seva legítima titularitat i la concreta perillositat existent tant per a les persones com per al medi ambient en cas d'escapar-se algun d'ells.

Amb l'autorització d'entrada i registre, efectius delSeprona, amb la col·laboració dels Bombers de SantaOlalla, van accedir aquest divendres a la finca i en un annex a l'habitatge, en una edificació usada a manera de museu, amb aire condicionat en permanent ús per a assegurar la temperatura idònia de calor sempre per sobre dels 20 graus, es va comprovar que l'investigat albergava nombroses serps i escorpins en els seus terraris corresponents.

Amb l'ajuda de diversos especialistes en el maneig d'animals exòtics perillosos, es van aconseguir identificar mitjançant instal·lació de xip i catalogar correctament les més de 30 espècies de rèptils presents, fins a 45 serps entre escurçons, cobres -una real- imambas-dos verds-, a més d'un boa constrictor.

Al costat dels rèptils es trobaven també 12 escorpins i divers material per a la seva alimentació i cura com un bagul congelador ple de ratolins i petits animals.

Al no aportar documentació que acredités la seva legítima procedència i autorització per a la tinença d'aquests animals exòtics i altament verinosos, elSepronava procedir a la seva immediata aprehensió, en total 44 serps molt tòxiques i 12 escorpins letals, trobant-se un rèptil mort.

Tots els animals intervinguts han quedat en dipòsit a la disposició de l'autoritat judicial i en cura en un centre zoològic autoritzat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO)per a la cria i conservació d'animals d'aquestes característiques a la província de Toledo.

tracking