Diari Més

Successos

El sagnant motí i fugida d'una presó d'Haití va deixar 25 morts

Entre els 25 morts hi ha sis presos, el cap de la presó i diversos ciutadans atacats pels fugitius

Policies realitzen un operatiu en la presó de Croix-donis-Bouquets després d'una fugida de presos.

El sagnant motí i fugida d'una presó d'Haití va deixar 25 mortsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats haitianes van xifrar aquest divendres en 25 el número de morts durant una fugida de la presó deCroix-donis-Bouquets, pròxima a la capital, on aquest dijous es va produir un sagnant motí.

Entre els 25 morts hi ha sis presos, a més del cap de la presó, PaulHectorJoseph, i diversos ciutadans atacats per fugitius fugits del centre penitenciari, va informar el secretari d'Estat de Comunicació,FrantzExantus, durant una breu conferència de premsa.

Segons les autoritats, la Policia Nacional continua buscant a uns 200 reclusos que romanen escapolits, mentre que ha aconseguit detenir a 69 reus evadits de la presó.

Entre els escapolits figuraArnelJoseph, un dels principals capitostos de bandes armades d'Haití, qui va ser abatut avui per la Policia Nacional enLester(Artibonite), prop del Tribunal de Pau quan, pel que sembla, es dirigia a retrobar-se amb el seu grup armat.

Considerat un dels bandits més perillosos del país, Joseph era conegut pels mètodes violents amb els quals la seva banda controlava la barriada deVillagedeDieu, a Port-au-Prince.

ArnelJoseph va ser detingut al juliol de 2019 després de mesos de persecució i romania a la presó preventiva enCroix-donis-Bouquetsa l'espera de ser jutjat per homicidi i altres càrrecs, fins que ahir es va escapar després del sagnant motí.

L'Oficina de Protecció al Ciutadà, a través d'un comunicat, va afirmar el dijous que la presó deCroix-donis-Bouquets«va ser objecte d'una evasió espectacular», en la qual «desenes de presos van tenir temps de franquejar els murs de la presó».

El president d'Haití,JovenelMoise, ha condemnat el succés aquest divendres a través del seu perfil de Twitter: «condemnem la fugida deCroix-donis-Bouquetsi instem la població a mantenir la calma». La Policia Nacional «rep instruccions de prendre totes les mesures necessàries per a controlar la situació», va afegir.

La presó deCroix-donis-Bouquetsalberga a centenars de presos, entre ells membres de bandes armades i també a diversos opositors al presidentMoiseque van ser arrestats el 7 de febrer passat, acusats de planejar un cop d'estat contra el mandatari.

Haití viu actualment una profunda crisi política que es va agreujar el 7 de febrer amb la denúncia del cop d'estat i la detenció d'una vintena d'opositors implicats en la suposada trama.

Aquesta denúncia ha alimentat les manifestacions opositores contraJovenelMoise, que des de llavors s'han produït pràcticament diàriament en la capital haitiana.

tracking