Diari Més

Set anys per maltractar la seva xicota i intentar matar-la colpejant-la contra l'aparador d'una botiga

No es podrà acostar a 300 metres de la víctima durant tretze anys

L'Audiència Provincial de Sevilla.

Set anys per maltractar la seva xicota i intentar matar-la amb un aparadorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Sevilla ha condemnat a set anys de presó a un home que va maltractar a la seva parella i que, dos dies després que ella posés fi a la relació, va intentar matar-la colpejant el seu cap «una vegada i una altra» contra l'aparador d'una botiga a San Juan de Aznalfarache.

La Secció Quarta de l'Audiència sevillana havia de jutjar durant dos dies a G.C.F., per a qui la Fiscalia demanava inicialment nou anys de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa i dos anys per un altre delicte de maltractament habitual.

Les parts, no obstant això, han aconseguit un acord basat a rebaixar la qualificació del delicte principal per a deixar-lo en intent d'homicidi, en no apreciar el Ministeri Públic que l'encausat actués amb traïdoria, i estimar l'atenuant de reparació del mal, ja que G.C.F. havia consignat 10.700 euros a favor de la víctima.

D'aquesta manera, el tribunal ha dictat sentència ferma en la mateixa sala i ha imposat al processament cinc anys i tres mesos de presó per la temptativa d'homicidi i un any i nou mesos pel maltractament, amb l'agreujant de gènere en el primer delicte i la impossibilitat d'accedir al tercer grau penitenciari fins a complir almenys la meitat de la pena.

També li ha prohibit durant tretze anys acostar-se a menys de 300 metres i comunicar-se amb la víctima, a la qual haurà d'indemnitzar amb 40.000 euros, tal com havia sol·licitat l'advocat de la dona.

tracking