Diari Més

Successos

La Guàrdia Civil requisa 122.000 kilos de carn caducada que anava destinada a centres sanitaris i educatius

Han detingut 14 persones i dos més són investigades a empreses de Madrid, Toledo i Málaga

Imatges de l'operació.

La Guàrdia Civil requisa 122.000 kilos de carn caducada que anava destinada a centres sanitaris i educatius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha confiscat més de 122.000kilos deproductes carnis i ha detingut a 14 persones per la manipulació, etiquetatge i distribució de productes caducats o en mal estat que es trobaven en empreses de les províncies de Madrid, Toledo i Málaga.

Segons ha informat en un comunicat la Guàrdia Civil, els detinguts etiquetaven i utilitzaven traçabilitat falsa de productes carnis per a ocultar i blanquejar partides caducades o no aptes per al consum.

Gràcies a l'Operació Pitanza, que s'ha realitzat en col·laboració amb les autoritats de salut pública, s'han intervinguts més de 122.000 quilos de diferents productes carnis, detingut a 14 persones i investigat a altres 2 a les províncies de Madrid, Toledo i Málaga.

Part de la carn interceptada per la Guàrdia Civil en el marc de l'Operació Pitanza estava destinada a centres sanitaris i educatius a Málaga, encara que aquestes partides han estat retirades abans de ser distribuïdes.

Segons fonts de la Guàrdia Civil, s'han retirat productes que estaven ja a la venda però, en el cas de Málaga, es va aconseguir interceptar abans que fos distribuïda a un centre sanitari i diversos centres educatius.

El desenvolupament de la recerca va permetre conèixer que un grup d'empreses dedicades a la distribució de productes carnis a nivell nacional operaven des de grans magatzems, des d'on enviaven els seus productes a clients blanquejant partides càrnies.

S'han inspeccionat 10 empreses i s'ha procedit al precinte d'una nau des d'on es realitzaven aquestes pràctiques de manipulació de l'etiquetatge, modificació de dates d'envasament i de congelació, i des d'on es derivaven els productes una vegada manipulats als centres logístics de distribució per al seu posterior repartiment als clients.

La inspecció i clausura d'aquesta nau il·legal es va produir després d'esbrinar que s'estava procedint a la manipulació i canvi d'etiquetatge d'una partida de productes amb etiquetes falses procedents d'una empresa investigada a Málaga.

S'han immobilitzat més de 122.000 quilos de diferents productes carnis, principalment congelats de pollastre, vedella, porc i conill.

Catorze persones han estat detingudes i altres dues estan investigades a Madrid, Getafe, Toledo i Málaga. Se'ls imputen delictes relacionats amb la seguretat i qualitat alimentària, pertinença a grup criminal, delictes d'estafa, falsificació i contra la propietat industrial.

L'operació ha estat desenvolupada per agents pertanyents alSEPRONAde la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid.

tracking