Diari Més

Policial

Alliberen a onze persones explotades laboralment que vivien en una nau i sense contacte amb l'exterior

Dormien amuntegades en matalassos disposats sobre palets i maons

Imatge de la detenció.

Alliberen a onze persones explotades laboralment que vivien en una nau i sense contacte amb l'exteriorPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze persones explotades laboralment, i que eren obligades a viure amuntegades en una nau magatzem d'Antequera (Màlaga), han estat alliberades per la Policia en una operació en la qual han estat detingudes set persones.

Les persones alliberades vivien en condicions d'habitabilitat molt deficients, ja que dormien amuntegades en matalassos disposats sobre palets i maons, ha informat aquest divendres la Policia en un comunicat.

Als set detinguts se'ls considera presumptes autors dels delictes de tràfic d'éssers humans i contra els drets dels treballadors, en captar a persones en situació d'extrema necessitat o vulnerabilitat.

El grup criminal estava compost per ciutadans romanesos que captaven a compatriotes a la localitat de Movileni, als quals oferien feina a Espanya per 500 euros al mes.

Traslladaven fins a vint persones des de Romania i romanien amb les víctimes a Espanya durant la campanya de l'oliva, aproximadament de novembre a febrer, i, després, les víctimes tornaven al seu país sense que arribessin a complir-se les condicions ofertes en el moment de la captació.

Les víctimes treballaven durant extenses jornades i, a vegades, sense alta en la Seguretat Social, en finques agrícoles de la localitat malaguenya d'Antequera.

Els allotjaven en naus de magatzematge a les mateixes finques, en condicions molt precàries i en circumstàncies d'habitabilitat molt deficitàries.

No podien abandonar la finca en cap moment ni tenien contacte amb terceres persones i, donat aquest aïllament, quedaven a la mercè dels ara detinguts.

Els agents de la Policia Nacional van realitzar les gestions pertinents amb les autoritats policials de Romania a través de l'Agregadoria d'Interior de l'Ambaixada d'Espanya en aquest país, i la recerca va culminar amb dues entrades i registres realitzats en Antequera, on residien les víctimes.

Entre el material confiscat hi havia documentació diversa i 3.000 euros en efectiu, i va ser en aquesta mateixa ubicació on es va alliberar a les onze víctimes d'aquest entramat criminal i on es van realitzar les set detencions.

tracking