Diari Més

Policial

Investiguen a una empresa per vendre i fer tests il·legals de covid

Cobraven entre 40 i 70 euros per cada servei prestat i sempre en efectiu

Els tests d'autodiagnòstic d'anticossos seran a totes les farmàcies de Tarragona a finals de mes.

Només algunes farmàcies de Tarragona ja disposen del test ràpid d'anticossosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha instruït diligències com investigats a l'administrador, gerent i dos treballadors d'una empresa de Villanueva de la Serena, Badajoz, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, estafa i intrusisme professional en comercialitzar i realitzar test de detecció de covid-19 sense autorització sanitària i requisits legals.

L'operació, en la qual ha col·laborat la Policia Local de Talavera la Real, es va iniciar a finals de desembre quan els agents van tenir coneixement que aquesta empresa oferia i realitzava les proves en domicilis i empreses del municipi villanovense.

L'Àrea de Recerca de la Guàrdia Civil de Badajoz va esbrinar que, després d'adquirir aquests productes sanitaris a través d'internet, els oferia a xarxes socials tant per a la seva venda directa com per a la realització dels test a particulars i treballadors d'empreses.

Així mateix, van comprovar que la realització de les proves de diagnòstic de detecció de coronavirus eren efectuades per persones no qualificades sense la deguda autorització sanitària i altres requisits legals habilitats per a fer-ho, per la qual cosa no hi havia cap mesura de seguretat preventiva i higienicosanitària, tant del lloc com del personal que les practicava.

Amb aquesta activitat il·lícita van aconseguir estafar a una trentena de pacenses de diferents municipis, als quals cobraven entre 40 i 70 euros per cada servei prestat, quantia que sempre percebien en efectiu sense facturació.

Els resultat es comunicaven 'in situ' i de manera verbal, sense estendre certificat o document que reflecteixi en cas de ser positiu o negatiu i els mitjans o productes emprats, amb la conseqüent deficiència en les garanties sanitàries.

Es detalla la Comandància de la Guàrdia Civil de Badajoz en un comunicat, en alguna ocasió, i davant la insistència d'algun client, van estendre un document a manera de certificació, sense validesa, on no es reflectia l'acreditació facultativa mèdica.

D'aquesta manera, als investigats se'ls ha instruït diligències com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, estafa, intrusisme professional i pertinença a grup delictiu.

tracking