Diari Més

Successos

Cau el presumpte atacant de l'àcid a dues dones després de dues persecucions

Els agents de la Guàrdia Civil han detingut l'home de 26 anys aquest divendres a a la localitat de Mijas (Màlaga)

Imatge de

Cau el presumpte atacant de l'àcid a dues dones després de dues persecucionsGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil han detingut en la nit d'aquest divendres a l'home de 26 anys amb nombrosos antecedents que suposadament va llançar àcid a dues dones, entre elles la seva exparella, el 12 de gener a Cártama (Màlaga), la qual cosa els va causar greus cremades que les mantenen hospitalitzades, un arrest que s'ha produït després d'una segona persecució amb un gran desplegament policial.

La detenció, en la localitat malaguenya de Mijas, s'ha conegut sobre les 23.30 hores d'aquest divendres i, segons han informat a Efe fonts pròximes a la recerca, el presumpte agressor havia estat detectat quan circulava en una motocicleta entre les localitats malaguenyes de Mijas i Coín.

En un dispositiu en el qual han participat efectius del Cos Nacional de Policia i policies locals de municipis de la zona al costat dels guàrdies civils -cos encarregat de la recerca- els agents han aconseguit localitzar-ho sobre les 20.00 hores i posteriorment voltar-ho en una actuació que s'ha desenvolupat en la zona d'Entrerríos i amb suport d'un helicòpter entre altres mitjans dels cossos de seguretat.

Pel que sembla, després d'haver fugit inicialment en la motocicleta va continuar a peu per avaria de motor, segons han assegurat des d'associacions policials.

El presumpte agressor ha caigut en mans de les forces d'ordre públic 48 hores després d'una primera espectacular persecució que es va produir dimecres passat a la nit quan anava en el seu cotxe, va mantenir la fugida al llarg d'uns 50 quilòmetres en els quals va circular a uns 200 quilòmetres per hora i es va saltar un control policial pel voral de l'autovia fins que va optar per abandonar el seu vehicle per a escapar a peu i se li va perdre de vista.

El subdelegat del Govern central a Màlaga, Teófilo Ruiz, ha assegurat que «ara és el moment de la justícia» i que no es pot tolerar més la violència masclista, a més d'agrair l'esforç de la Guàrdia Civil i la col·laboració del Cos Nacional de Policia i de les policies locals dels municipis per a l'arrest del presumpte autor de la «brutal agressió» a dues dones.

El detingut, d'origen de Melilla, tenia una ordre d'allunyament d'una altra dona entre un ampli historial i el seu atac amb àcid manté a la seva exparella Sandra, de 26 anys, en estat molt greu en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l'Hospital Verge de la Rosada, a Sevilla, amb cremades molt profundes en el 45 per cent del seu cos.

L'amiga que li acompanyava a ella, Cristina, roman greu amb cremades en el 25 per cent de la seva superfície corporal a l'Hospital Regional de Màlaga.

Els agents s'emporten els vehicles confiscats.

Cau el presumpte atacant de l'àcid a dues dones després de dues persecucions

tracking