Diari Més

Policial

Simulava ser un imam per estafar a les comunitats islàmiques amb donatius

Aquest tipus de donatius per actes de bona fe és un dels principis bàsics dels creients

L'home està en perfecte estat, però desitjant mantenir en l'anonimat de la localització

La Guàrdia Civil localitza a un home del qual els seus familiars no sabien res des de fa 10 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a Madrid a un home que presumptament es feia passar per imam per a demanar donatius entre les comunitats islàmiques, tant a Espanya, entre elles la província de Càceres, com a nivell internacional, que en realitat utilitzava per al seu ús personal.

Aquest home de nacionalitat espanyola i d'origen guineà està acusat de delictes d'estafa i falsedat documental, segons informa la Comandància de Madrid. Simulava ostentar la condició d'imam i fins i tot participava ocasionalment en les activitats religioses de les comunitats estafades amb la finalitat d'aconseguir una major credibilitat i així poder dur a terme les estafes.

En aquests llocs sol·licitava donatius, en nom de les comunitats a les quals suposadament representava, amb la presumpta finalitat d'impulsar un centre islàmic a Madrid. Per això s'aprofitava de les creences religioses de les seves víctimes ja que aquest tipus de donatius per actes de bona fe és un dels seus principis bàsics.

No obstant això, els diners recaptats mai es va destinar per aquestes finalitats, sinó que el detingut els utilitzava per al seu lucre personal en comptes bancaris del seu entorn personal i disposant del seu ús en efectiu. Els investigadors han pogut constatar la materialització de les presumptes estafes en nombroses comunitats islàmiques de les províncies de Segòvia, Palència, Albacete, Ciudad Real, Càceres i Alacant, així com en altres situades a l'estranger.

No obstant això, a causa de l'alta mobilitat de l'arrestat i l'execució de l'estafa de manera continuada al llarg de diversos anys, no es descarta que el nombre de comunitats estafades pogués ser molt major.

La Guàrdia Civil agraeix la col·laboració activa de les pròpies comunitats perjudicades que van ser les que van interposar les corresponents denúncies. Degut a l'abast de la presumpta estafa investigada, l'institut armat ha posat disposició dels ciutadans el correu electrònic m-cmd-madrid-pj-barajas@guardiacivil.org , per si hi hagués més persones perjudicades.

tracking