Diari Més

Moren deu nadons en un incendi a l'Índia

L'edifici és molt vell i parlen d'un curtcircuit

El nadó segrestat només tenia tres dies d'edat.

Demanen 5 anys de presó per una dona que va segrestar un nadó a GuadalajaraPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort aquest dissabte de deu bebès en un incendi en un hospital va desencadenar nombroses mostres de pesar i indignació a l'Índia, on aquests sinistres causen més de 12.000 morts a l'any a causa del precari estat de les infraestructures i la desídia en les mesures de seguretat.

La veu d'alarma a l'hospital del districte de Bhandara, en l'estat occidental de Maharashtra, va saltar cap a la 1.30 (20.00 GMT del divendres) quan personal del centre va veure que sortia fum del quart pis, on es troba la Unitat de Vigilància intensiva Neonatal (UCIN), va explicar el cirurgià Pramod B. Khandate.

«El personal va trucar immediatament a les autoritats i va intentar rescatar als bebès», va anotar Khandate, però encara que set dels nounats van poder sortir amb vida, altres deu van morir, va afegir.

Els bombers van arribar en «10-15 minuts» i van controlar l'incendi, que segons el cirurgià va poder deure's a un curtcircuit, ja que l'edifici és molt vell, d'uns 25 o 30 anys».

El ministre de Sanitat de Maharashtra, Rajesh Topall, va detallar que tres dels bebès van morir per cremades i els altres set asfixiats pel fum, i va apuntar també a un curtcircuit, encara que va recordar que una recerca encara està en curs.

«Els responsables d'aquest incident no es lliuraran. S'ha ordenat una recerca detallada. Tractarem d'evitar tals incidents en el futur aprenent d'aquesta tragèdia», va afirmar en un missatge en vídeo que va penjar en les seves xarxes socials.

tracking