Diari Més

Dos detinguts al Regne Unit per un homicidi a Tenerife l'any 2020

La Guàrdia Civil va trobar un cos d'un home de nacionalitat francesa sense vida i en estat de descomposició

L'home està en perfecte estat, però desitjant mantenir en l'anonimat de la localització

La Guàrdia Civil localitza a un home del qual els seus familiars no sabien res des de fa 10 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia britànica ha detingut al Regne Unit a dos homes d'aquesta nacionalitat com a presumptes autors de l'homicidi d'un ciutadà francès ocorregut a Tenerife al març de 2020, va informar aquest dissabte la Comandància de la Guàrdia Civil.

Els detinguts, que tenen 37 i 27 anys, a penes portaven dos mesos a l'illa quan es va cometre l'homicidi i la víctima, el cadàver de la qual va aparèixer nu i en avançat estat de descomposició en els vestidors d'unes pistes de tennis de la localitat de Tenbel, al sud de Tenerife, tenia 61, segons va explicar la Guàrdia Civil en un comunicat.

Els fets van tenir lloc el mes de març del passat any quan agents de la Guàrdia Civil de la Comandància de Santa Cruz de Tenerife van trobar el cos sense vida en avançat estat de descomposició, amb símptomes de violència, d'un home d'origen francès en la localitat de Costa del Silencio, en el municipi d'Arona.

La víctima residia des de fa uns mesos enrere en unes pistes de tennis abandonades, situades al carrer Andrómeda de la citada localitat.

Davant les nombroses evidències que la mort s'havia produït de manera violenta i causada per terceres persones desconegudes en aquell moment, tractant-se així d'un presumpte delicte d'homicidi, la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Santa Cruz de Tenerife va practicar nombroses gestions per a tractar d'identificar, localitzar i detenir a l'autor o autors del succés, així com esclarir les circumstàncies que havia motivat un atac tan violent i amb aquest grau d'acarnissament cap a la víctima.

Amb motiu de les múltiples perquisicions dutes a terme pels investigadors, es va tenir coneixement que després de l'autoria d'aquest episodi violent es trobaven dos britànics que haurien abandonat Espanya dies després de cometre el greu fet delictiu, i unes hores abans que el cadàver hagués estat localitzat.

La Guàrdia Civil va iniciar actives accions de cooperació policial internacional a través de les quals es van poder relacionar els nombrosos vestigis trobats en la inspecció ocular practicada pel Laboratori de Criminalística de Policia Judicial en el lloc dels fets amb els esmentats presumptes autors.

Aquesta coordinació es va realitzar principalment a través de l'Agregat d'Interior d'Espanya al Regne Unit i República d'Irlanda i amb l'Internacional Coordination Crime Centri (ICCC) de la National Police Chiefs Council (NPCC), centre encarregat de coordinar tota la cooperació policial internacional entre els diferents cossos policials i agències britàniques, i la resta de països acreditats al Regne Unit a través dels seus oficials d'enllaç, aconseguint així la Guàrdia Civil obtenir tota la informació necessària per a incriminar als sospitosos, així com tenir coneixement del seu parador actual.

Una vegada aglutinats indicis suficients, l'autoritat judicial que seguia la causa, va emetre dues Ordres Europees de Detenció i Lliurament, per a la detenció de tots dos individus, així com per al registre del lloc on fossin localitzats.

Les ordres de detenció van ser coordinades i validades per la National Crime Agency (NCA), sent executades el passat dia 28 de desembre per la Bedfordshire Police, qui també va registrar el domicili.

Actualment tots dos es troben sota la custòdia de les autoritats del Regne Unit per tenir mesures cautelars per causes pendents amb la justícia del país.

Una vegada es resolguin, les autoritats del Regne Unit decidiran sobre l'extradició.

tracking