Diari Més

Policial

Detinguda al Perú una dona espanyola per entrar al congrés i robar l'ordinador d'una parlamentària

Tenia paquets de cocaïna i marihuana, així com bitllets suposadament falsos, quan va ser detinguda

Imatge d'arxiu de la policia peruana.

Detinguda al Perú una dona espanyola per entrar al congrés i robar l'ordinador d'una parlamentàriaTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona espanyola, natural de Bilbao, va ser detinguda dimecres al Perú després de confessar que va ingressar durant la matinada del passat 29 de desembre al Congrés de la República per robar, entre altres coses, l'ordinador portàtil d'una parlamentària, que va acabar venent per uns 11 dòlars.

Segons va informar la Policia Nacional del Perú (PNP), Vanesa Cejuela, de 39 anys, tenia paquets de cocaïna i marihuana, així com bitllets suposadament falsos, quan va ser detinguda pels agents en el centre històric de Lima i després traslladada a la Direcció de Recerca Criminal.

A les dependències policials, la dona va admetre haver entrat al parlament peruà sota els efectes de drogues i haver robat l'ordinador portàtil de la congressista María Teresa Cabrera, del populista partit Podemos Perú, que després va vendre a un tercer.

La detinguda acumula antecedents per furt i comercialització de petites quanitats de drogues, segons va detallar la Policia a mitjans locals.

El passat 29 de desembre, les cambres del Palau Legislatiu van gravar l'ingrés d'una dona que, al voltant de les 4.30 hores de la matinada, va grimpar les reixes de seguretat de l'edifici sense aixecar sospites.

Després de rondar pels passadissos sense cap oposició i intentar entrar a diferents sales, va trobar obert el despatx de la legisladora Cabrera, d'on va robar un ordinador i altres pertinences de valor.

Durant una mitja hora, la dona va caminar per tres plantes del Congrés i, segons mostren les imatges registrades, fins va intentar sense èxit ingressar a la Sala d'Ambaixadors.

tracking