Diari Més

Policial

Quatre detinguts en destapar una estafa milionària en bitcoins

La totalitat dels diners estafats és superior als set milions d'euros

El Bitcoin és una criptomoneda descentralitzada que no està recolzada per cap govern ni banc central.

La policia troba un garatge ple d'ordinadors de 'bitcoins' a un hotel de CambrilsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos homes i dues dones d'entre 23 i 36 anys han estat detingudes en destapar una estafa a prop de 400 víctimes per un valor conjunt de més de set milions d'euros en monedes virtuals del tipus bitcoin, ha informat la Policia Nacional.

A través d'una societat inexistent, els arrestats, que són de nacionalitat espanyola, italiana i argentina, gestionaven inversions de la criptomoneda bitcoin, que és virtual i que s'utilitza com a sistema de pagament a internet o com una nova alternativa d'inversió.

Per captar a les víctimes oferien una alta rendibilitat, abonant en un primer moment els interessos generats amb les aportacions de nous inversors fins que passat un temps deixaven de rebre els guanys i no reintegraven les monedes virtuals intervingudes als seus titulars.

La quantitat de bitcoins estafats ascendeix a més de 380, el valor de la qual és d'uns 19.250 euros cadascun, per la qual cosa la totalitat dels diners estafats és superior als set milions.

Segons la Policia, un dels detinguts, pressionat per multitud de clients als quals no havia retornat les seves inversions, es va refugiar en una localitat de Cuenca on finalment va ser detingut.

Els fraus havien estat denunciats per multitud de víctimes, coincidint totes elles que havien estat enganyades després de transferir criptomonedes a una empresa que oferia invertir-les i treure'ls alta rendibilitat.

Als detinguts se'ls atribueix el suposat delicte d'estafa, i se'ls ha intervingut multitud de material informàtic, com ordinadors, tauletes i telèfons.

Un dels arrestats va ser localitzat a Cuenca, on havia fugit per refugiar-se davant les pressions rebudes per part d'una gran quantitat de clients als quals no havia retornat les seves inversions, per la qual cosa ha estat posat a disposició del jutjat de guàrdia d'aquesta ciutat.

La resta de detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria d'Alacant, encara que la investigació continua oberta ja que els agents tenen coneixement que podria haver-hi més víctimes d'aquesta estafa.

tracking