Diari Més

Troben una mina lapa en un vaixell al Pèrsic

El Ministeri d'Interior iraquià va evacuar la nau, que estava a prop d'un petrolier

Un petrolier en una imatge d'arxiu.

Troben una mina lapa en un vaixell al PèrsicEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una mina lapa va ser trobada adherida al casc d'un vaixell operat per una companyia petroliera estatal iraquiana quan repostava combustible en aigües internacionals del golf Pèrsic davant de les costes de l'Iraq, va informar aquest divendres l'Exèrcit d'aquest país.

El dijous es va veure «un cos estrany enganxat a un dels vaixells en la zona d'espera» de proveïment de carburant en aigües internacionals, a unes 28 milles nàutiques dels ports petroliers de l'Iraq, va indicar l'oficina de premsa de la comandància de les Operacions Conjuntes iraquianes.

Després de comprovar que es tractava d'una mina lapa, el Ministeri d'Interior iraquià va evacuar, amb ajuda de la força naval, el vaixell que estava al costat del petrolier per a procedir al seu proveïment de carburant, va aïllar l'embarcació afectada i va enviar un equip d'artificiers per a intentar desactivar l'explosiu, tasca que continua.

D'acord amb el comunicat de l'Exèrcit, la nau afectada, de la qual no va precisar la nacionalitat, havia estat llogada per la Companyia Estatal de Comercialització de Petroli (SOMO), encarregada de la comercialització del cru iraquià.

tracking