Diari Més

Policial

Detinguda la cuidadora d'una discapacitada per robar-li 25.000 euros

La detinguda va lliurar una còpia de la clau a la seva exparella

L'home està en perfecte estat, però desitjant mantenir en l'anonimat de la localització

La Guàrdia Civil localitza a un home del qual els seus familiars no sabien res des de fa 10 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut a una dona i a la seva exparella acusats de robar 25.000 euros a una anciana de 74 anys, discapacitada i dependent a la qual cuidava la detinguda.

La Comissaria Provincial d'Almeria ha informat que els fets van tenir lloc el passat 9 de desembre, si bé han destacat que l'arrestada hauria «ideat un pla per al robatori» amb anterioritat a aquesta data.

Segons la Policia, la detinguda va lliurar una còpia de la clau a la seva exparella i es va emportar a la víctima fins a la terrassa de l'habitatge perquè «no sospités res».

Mentre ambdues es trobaven en aquest lloc, el còmplice va accedir a l'immoble i es va apoderar de diners i joies «seguint les indicacions donades per la cuidadora».

Després d'haver prestat declaració en dependències policials, la detinguda va decidir donar per acabada la relació laboral, i va comunicar a la família que no desitjava continuar amb la feina.

Això últim va aixecar les sospites dels agents, que van citar a la dona per a realitzar una segona declaració a la Comissaria, moment en el qual la detinguda va confessar els fets, i va mostrar com a l'interior de la seva bossa portava 13.400 euros.

Després d'això, la recerca es va centrar en localitzar al presumpte autor del robatori. La Policia Nacional va intercanviar dades amb la Guàrdia Civil, la qual cosa va permetre reunir indicis per a inculpar a l'exparella de la cuidadora, un home que va ser arrestat per l'institut armat el passat dia 17 de desembre.

Durant el registre practicat pels agents a l'habitatge del detingut van ser trobades les joies sostretes i la resta del botí, uns 11.600 euros.

Els dos arrestats, una dona de 53 anys i un home de 48, han passat a disposició judicial acusats d'un delicte de robatori a casa habitada.

tracking