Diari Més

Policial

Detingut després de difondre notícies falses sobre un brot covid en un local de Toledo

Es va fer passar infermer i alertava d'un brot en una botiga de productes llatins

Imatge d'un agent de Policia Nacional.

Policia NacionalPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut a un home com a presumpte autor d'un missatge 'maliciós', difós a través de missatgeria instantània, en el qual alertava d'un brot de covid-19 en una botiga de productes llatins a Toledo i instava a no comprar en l'establiment.

Segons ha informat la Comissaria Provincial de Toledo en una nota de premsa, els investigadors van tenir coneixement d'aquests fets quan la propietària del negoci es va personar a la comissaria i va denunciar que des de principis de novembre circulava entre els seus clients l'esmentat missatge, en el qual l'autor s'identificava com a infermer del servei d'Urgències de l'Hospital Virgen de la Salud.

La dona va assegurar que, arran d'això, havia disminuït «dràsticament» la seva clientela, la qual cosa li havia produït «un enorme perjudici econòmic» que, fins i tot, va arribar a posar en risc la continuïtat del seu negoci.

En el text, el suposat sanitari alertava que s'havia detectat un gran nombre de positius en coronavirus, alguns d'ells amb complicacions severes, i assenyalava com a focus del contagi una botiga de productes llatins situada al número 12 del carrer Aragó.

La Policia Nacional va contactar amb les autoritats sanitàries, qui van confirmar que la informació era «totalment falsa», ja que no s'havia detectat, ni en l'actualitat, ni abans, cap brot de covid-19 en aquest establiment. A més, les dades del suposat infermer no es corresponien amb les de cap treballador del centre hospitalari.

Després de la investigació, els agents van identificar a l'autor de la notícia falsa, que ha estat detingut acusat d'un delicte d'injúries greus realitzades amb publicitat, ja que va tenir una gran repercussió.

tracking