Diari Més

Policial

Detenen cinc persones d'un clan familiar dedicat a robatoris violents de rellotges i joies a gent gran

El valor dels objectes sostrets arriba a gairebé 87.000 euros.

Imatge d'un dels robatoris en un pàrquing el dia 29 de juliol.

Detenen cinc persones d'un clan familiar dedicat a robatoris violents de rellotges i joies a gent granACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones, dos homes i tres dones, d'entre 18 i 21 anys per pertànyer a un suposat clan familiar que es dedicava a robar joies i rellotges a gent gran. El valor dels objectes robats arriba a gairebé 87.000 euros. Segons el cos, actuaven sempre amb un mateix patró, ja que es tractava de robatoris violents a persones d'entre 65 i 90 anys a la via pública, concretament de rellotges d'alta gamma i joies d'or. Els Mossos els van detenir el 25 de novembre a Barcelona després d'un intent de robatori frustrat a Castelldefels i la jutgessa del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú en va decretar l'ingrés a presó.
Se'ls acusa de deu delictes de robatori amb violència, sis delictes de lesions, un de furt i pertinença a grup criminal.

Segons el cos, entre juny i agost van tenir coneixement de set robatoris a diferents punts del territori català a persones grans al carrer. Durant aquests dos mesos hi va haver robatoris de joies i rellotges a gent gran a Sitges –en dues ocasions-, Malgrat d Mar, Sant Cugat del Vallès, Calonge i Sant Andreu de Llavaneres. Arran d'aquests fets van engegar una investigació.

Després d’una aturada a finals d'estiu, a principis de novembre es va tornar a reactivar l'activitat, concretament amb tres robatoris a Sant Quirze del Vallés, Calonge i Castelldefels. Precisament va ser a la darrera localitat quan el passat 25 de novembre tres de les persones investigades van abordar un home gran per treure-li l'anell i el rellotge que portava sense poder-ho aconseguir. Poc després d'aquest fet els investigadors van interceptar els autors a Barcelona, i els van detenir.

Arran de les detencions es van fer dues entrades a Barcelona, a domicilis de dues persones investigades que també van quedar detingudes i on es van trobar diverses joies sostretes, diners i roba que es veu en les imatges enregistrades durant els robatoris. També es van intervenir quatre vehicles amb els que actuaven.

El valor total sostret per part del grup criminal és de gairebé 87.000 euros de preu de compra, tot i que s'ha de tenir en compte que en els casos dels rellotges molts models ja no es fabriquen i que actualment el valor seria més elevat ja que es podrien considerar "peces de col·leccionista".

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 27 de novembre davant del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú. La magistrada va decretar l’ingrés a presó de tots cinc.

Modus operandi

A partir d'aquests fets van començar una investigació i van veure que sempre un home o una dona s'apropava a la víctima a preu o en vehicle, li demanava una adreça d'algun establiment i acte seguit l'atacaven amb violència per sostreure-li el rellotge o algun tipus de cadena o penjoll d'or. Habitualment eren les dones del grup les que atacaven les víctimes, si bé si no aconseguien el seu objectiu, sortia l’home del vehicle i finalitzava el robatori. Un cop consumat, fugien del lloc ràpidament i en el mateix vehicle amb el que havien arribat.

El grup d’autors pertanyien a un mateix clan familiar, mentre que els vehicles que feien servir anaven a nom de testaferros de nacionalitat romanesa com ells, tot i que de seguida els tornaven a vendre amb l'objectiu que no se'ls vinculés amb ells i els fets que cometien.

tracking