Diari Més

Societat

Demanen 14 mesos de presó a un caçador que va matar una femella de linx ibèric

El linx ibèric és una espècie en perill d'extinció

Imatge del lix ibèric detectat a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Detecten la presència d'un linx ibèric a l'àrea metropolitana de BarcelonaAgentes Rurales

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Caça de Castella-la Manxa, segons informa el mitjàABC, formularà escrit d'acusació per un suposat delicte contra la fauna contra un caçador que va matar a 'Nenúfar', una femella de linx ibèric que va morir d'un tret en un vedat de caça aMenasalbas(Toledo). Tal com assenyalen en nota de premsa, la federació sol·licita una pena de presó de14mesos i la inhabilitació per a caçar per a aquesta persona.

El 9 de juny de 2019, al voltant de les 12 hores el caçador es trobava a la zona TO-11.480, d'on era soci, coneguda com 'LaBatinosa'. Eldenunciatvadisparara un linx ibèric amb una escopeta de la seva propietat, i a conseqüència del tret va resultar morta 'Nenúfar', que portava un dispositiu per a poder ser localitzada.

La Federació de Caça ha recordat que el linx ibèric és una espècie reintroduïda alsMontesde Toledo i en la recuperació. Per tanta, la mort d'aquesta femella amb cadells,ésun prejudiciper aquestatasca de conservació.Amés, les mateixes fonts indiquen que la mort de 'Nenúfar' resulta una infracció de les normes de caça, ja que l'animal no va ser identificat degudament.

El linx ibèric és una espècie que gaudeix del màxim estatus de protecció en tenir la catalogació d'espècie en perill d'extinció.

tracking