Diari Més

Judicial

Demanen 48 anys de presó a un guàrdia civil acusat d'abusar d'una nena a la caserna

L'acusat ha assegurat que tot són invencions de la víctima

Imatge de recurs de la Guàrdia Civil

Nou mesos de presó per a un guàrdia civil per discutir amb el seu superiorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El guàrdia civil dePuebladeSanabria(Zamora) acusat de quatre delictes d'abús sexual a una nena que és néta d'un altre agent i que suposadament va cometre el delicte a la caserna ha negat els fets aquest dimarts en la primera sessió del judici que se celebra en l'Audiència Provincial de Zamora i pels quals la fiscalia demana48anys de presó.

L'acusat ha assegurat que tot són invencions de la víctima, una nena que tenia9anys en el moment dels fets denunciats i que, segons ell, era «conflictiva», «venjativa» i «mentia amb assiduïtat».

Els fets es remuntenal junyde 2019, quan presumptament l'acusat va aprofitar que estava de servei a la porta de la caserna per portar a la nena al seu habitatge a les instal·lacions i cometre els abusos sexuals.

A preguntes de la defensa, que demana la seva absolució, l'agent ha afirmat que alguns dels dies en què se li atribueixen els abusos es trobava a Lleó perquè estava de permís i altres no va arribar a abandonar el lloc de vigilància.

Únicament ha admès a preguntes del Ministeri Fiscal que la nena en una ocasió, en el moment menys pensat, va visionar vídeos pornogràfics que tenia al seu mòbil i un altre dia el va acompanyar a casa i va estar a la cuina veient la tele quan ell havia pujat a agafar un entrepà en un recés del seu torn de treball a les portes de la caserna.

Durant la seva declaració, que s'ha prolongat durant dues hores, ha al·legat a més que resulta «incomprensible» que s'hagués pogut endur a la nena al seu habitatge els quatre dies que assegura la víctima i ningú hagués vist res.

L'acusat, que porta des de l'estiu de 2019 en presó provisional, està suspès en funcions encara que no expulsat del Cosal no haver-hi encara sentència.

En el judici està previst que aquest dimarts declarin tres testimonis i que el dimecres concloguin les proves testificals i declarin els perits abans que Ministeri Fiscal, acusació particular i defensa emetin les seves conclusions definitives.

tracking