Diari Més

Porten els fills al col·legi malgrat saber que tenen la covid i provoquen el tancament d'aules a Múrcia

Les autoritats sanitàries de la comunitat estudien si han de sancionar-los

Una professional del Laboratori Clínic de la Fundació Salut Empordà processant mostres de PCR

PCT, pandèmia, coronavirus, covid, virus, Laboratori Clínic de la Fundació Salut EmpordàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues aules del col·legi Sagrat Cor, de San Javier, són les primeres tancades per coronavirus de la Regió de Múrcia després que els pares portessin sabent que estaven infectats als seus dos fills diversos dies, la qual cosa va originar altres 4 contagis més en alumnes d'infantil, altres 2 en primària i un en un docent que van portar a quarantena a 24 estudiants i 2 mestres en el primer cas i a 23 i un en el segon.

Les autoritats sanitàries investiguen el cas per a determinar si sancionar o no als pares dels germans amb covid, mentre que en el centre romanen obertes la resta de les aules en estar controlat el brot.

La xifra de quarantenes obligatòries per coronavirus o contacte estret amb contagiats en els centres educatius de la comunitat murciana ha augmentat en l'última jornada en passar del 0,38% dels alumnes i el 0,5% dels professors al 0,42% i el 0,54%, respectivament.

Segons les dades facilitades aquest divendres pel Govern autonòmic, en xifres absolutes són 1.191 i 145, pels 1.077 i 135 del dijous, mentre que els contagiats són 420 estudiants, 12 més, i 27 professors, 3 més, en 179 centres, un més que ahir.

tracking