Diari Més

Successos

Desarticulen una banda que traficava drogues a través de la imatge de Mafalda

La droga estaba amagada en sofisticats compartiments dins la figura

Una de les figures de ceràmica amb la caricatura de MAfalda que va ser intervinguda.

Desarticulen una banda que traficava drogues a través de la imatge de MafaldaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia de Seguretat Aeroportuària (PSA) argentina va informar aquest divendres de la desarticulació d'una banda internacional dedicada «al contraban d'estupefaents a través d'encàrrecs aeris», les quals presentaven una curiosa particularitat: la imatge de Mafalda.

En un comunicat, la PSA va indicar que es van realitzar cinc registres en la capital argentina i a la província de Buenos Aires, els quals van desembocar en la detenció de tres persones i la confiscació de drogues, així com altres elements amb els quals «dissimulaven» i preparaven els enviaments, diners en efectiu i documentació de diferent tipus.

En aquest sentit, la recerca va arrencar el passat 12 de juny, quan oficials de la PSA van interceptar un encàrrec el destí final del qual era Holanda, «contenint una artesania de forma circular amb la imatge del personatge de caricatura Mafalda».

En analitzar aquest objecte, els agents van advertir que hi havia cocaïna «hàbilment amagada» en petits compartiments que es disfressaven de taulells, confiscant un total de 314 grams de cocaïna.

Aquest mètode de camuflatge, «nou i sofisticat», indicava que darrere de l'enviament «podria estar una organització criminal sofisticada», donant lloc a una recerca que va provocar la detenció de tres membres d'aquesta xarxa delictiva, que empraven documents argentins falsos per a enviar i rebre diferents tipus d'estupefaents.

Mesos després, al setembre, els investigadors van detectar un nou enviament de la mateixa organització, concretament a l'Aeroport Internacional de Miami (als Estats Units), amb més de cinc quilograms de MDMA (èxtasis) procedent d'Holanda.

En un treball conjunt amb les autoritats estatunidenques, el jutge a càrrec d'aquesta causa va ordenar l'inici d'un «lliurament vigilat» de la droga des de Miami cap a Buenos Aires, amb la intenció de detenir als destinataris quan anessin a recollir-la.

Els agents van advertir que el remitent va enviar novament artesania amb la imatge de Mafalda, que coincidia al seu torn amb el destinatari de l'encàrrec detectat als Estats Units.

D'aquesta manera, els agents van detenir a les persones que van anar a buscar la droga a l'Aeroport Internacional d'Ezeiza a Buenos Aires, confiscant 5.362 grams de metamfetamina que estaven amagats en una caixa amb guants de boxa en el seu interior.

Fins al moment, la recerca va poder determinar que part de l'organització que actuava a l'Argentina estava composta per nacionals del mateix país i per persones de nacionalitat colombiana.

tracking