Diari Més

Policial

Un aliat de Bolsonaro, enxampat amb els calçotets plens de diners en una operació policial

S'està investigant el desviament de fons que havien d'anar destinats a la lluita contra el coronavirus  

Imatge d'arxiu de Bolsonaro.

Bolsonaro dóna positiu per coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia brasilera va trobar diners en els calçotets del senador Chico Rodrigues, aliat del president, Jair Boslsonaro, durant una operació contra el desviament de recursos durant la crisi sanitària del coronavirus, segons van confirmar aquest dijous fonts de la investigació a mitjans locals.

La Policia Federal va trobar 30.000 reals (uns 5.450 dòlars) amagats en els calçotets del senador durant una intervenció realitzada el dimecres a la seva casa de Boa Vista, en l'estat amazònic de Roraima (nord).

La informació va ser confirmada a mitjans locals per fonts que van tenir accés a la invetigació, la qual roman sota secret i indaga el desviament de diners públics destinats al combat contra el nou coronavirus.

Rodrigues, del partit Democratas (DEM, centredreta) i sotscap del bloc oficialista al Senat, va afirmar en un comunicat que confia en la Justícia i que provarà la seva innocència davant les autoritats.

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, qui recentment va celebrar la fi de la corrupció en el seu Govern, es va desvincular de les acusacions contra Rodrigues, qui s'ha vist pressionat per a deixar el seu càrrec.

«Alguns creuen que tota la corrupció té a veure amb el Govern. No. Nosaltres destinem desenes de milers de milions per als estats i municipis, hi ha esmenes parlamentàries també i, de tant en tant, no és rar, hi ha gent que malversa els recursos», va afirmar aquest dijous a un grup de seguidors.

El líder de la ultradreta brasilera va recalcar que la Contraloria General de la Unió (CGU), òrgan de control fiscal de l'Estat, i la Policia Federal i actuen davant els casos de corrupció.

Així mateix, Bolsonaro va reafirmar que «no hi ha corrupció« en el seu Govern i va advertir que donarà «una puntada eal coll» a qui practiqui actes corruptes durant la seva gestió.

tracking