Diari Més

Successos

Decapitat un home a la perifèria de París

La víctima és un professor d'història que havia mostrat a classe caricatures de Mahoma i un pare va fer un vídeo queixant-se

Imatge d'arxiu d'un agent de la policia francesa.

Decapitat un home a la perifèria de ParísEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia va abatre avui al sospitós de decapitar a un professor en ple carrer en la localitat de*Éragny, a uns 30 quilòmetres al nord-oest de París, fets que estan sent investigats per la Fiscalia Nacional Antiterrorista.

L'atac va tenir lloc a les 17.00 hora local prop d'una escola de la localitat de la perifèria parisenca, quan la Policia va rebre l'alerta de l'aparició d'un cadàver decapitat.

Fonts de la Fiscalia Nacional Antiterrorista van confirmar a EFE que s'ha obert una recerca per assassinat en relació amb una organització terrorista i associació de malfactors.

Fonts policials van confirmar al digital "Actu 17", especialitzat en informació de seguretat, que la víctima és un professor d'Història i Geografia del centre d'ensenyament secundari Bois d'Aulne, a la localitat de Conflans-Sainte-Honorine, situada al costat d'Éragny, que, pel que sembla, va mostrar a classe unes caricatures de Mahoma.

Aquesta podria ser la motivació de l'assassí, conegut pels serveis policials, segons el mateix mitjà i que va ser finalment neutralitzat.

A més, l'home portava un cinturó que va fer pensar que podia tractar-se d'explosius pel que es va imposar un ampli perímetre de seguretat i es va sol·licitar la presència dels especialista en terrorisme.

Això explica la rapidesa amb la qual la Fiscalia Nacional Antiterrorista s'ha fet càrrec de la recerca dels fets, que succeeixen en paral·lel a la celebració del judici pels atemptats de gener de 2015 contra el setmanari satíric "Charlie Hebdo", i unes setmanes després d'un altre atac vinculat amb la revista.

Segons les primeres informacions, el sospitós va amenaçar als agents que se li van acostar amb un ganivet i va ser immediatament abatut per bala.

Un professor d'història

La setmana passada, va ser difós en xarxes socials un vídeo en el qual el pare d'una alumna musulmana es queixava que el professor d'Història i Geografia del ja citat centre havia mostrat caricatures de Mahoma als alumnes de tretze anys.

Segons el seu testimoniatge, el professor va demanar als alumnes musulmans que abandonessin la classe perquè no se sentissin ofesos, però la seva filla es va negar a fer-ho, després de la qual cosa va mostrar els dibuixos.

Aquest pare demanava a uns altres que es posessin en contacte amb ell per a queixar-se per l'actuació de l'ensenyant, segons es veu en el vídeo.

En aquests moments se celebra a França el judici pels atacs terroristes de gener de 2015 contra 'Charlie Hebdo'.

Després de la seva obertura, al setembre, la revista va tornar a publicar les polèmiques caricatures de Mahoma, la qual cosa va portar a la xarxa terrorista Al-Qaeda a tornar a llançar amenaces mortals contra el mitjà.

A finals de setembre, un home amb un ganivet de carnisser va atacar a dos empleats d'una agència de notícies que treballaven en l'edifici on està l'antiga seu de 'Charlie Hebdo' a París. Tots dos van sobreviure però van resultar ferits de gravetat.

L'autor, un ciutadà pakistanès, va ser detingut pocs minuts després i va confessar la seva autoria.

El president francès, Emmanuel Macron, i el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, segueixen els esdeveniments en una reunió d'emergència aquesta nit en la seu d'Interior.

tracking