Diari Més

Policial

La policia deté aquest any quatre persones, sense relació entre elles, per estafar a la zona blava a Lleida

Un dels detinguts va realitzar un total de 630 operacions irregulars

Pla obert de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida.

Brot de coronavirus a la comissaria dels Mossos a Lleida amb almenys sis positiusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut a quatre persones a Lleida acusades de pagar de manera fraudulenta els parquímetres de la zona blava de la ciutat.

Segons ha informat la policia catalana, l'última de les detencions es va produir dimarts, quan es va arrestar a un veí de Lleida de 43 anys, considerat com el «principal estafador» en executar un total de 630 operacions fraudulentes que han suposat un perjudici econòmic de 5.807 euros per a la concessionària de la zona blava.

En aquest sentit, els Mossos informen que en el moment de la detenció se li van intervenir 10 targetes de crèdit i, ara, s'investiga la seva procedència i si estan vinculades amb algun pagament irregular.

Així mateix, i en el marc de la mateixa operació, al llarg d'enguany s'ha detingut a tres persones més per realitzar la mateixa pràctica delictiva, encara que sense relació entre aquestes.

Concretament, els passats dies 10 i 19 de febrer i 9 d'octubre, els Mossos van detenir a tres homes d'entre 23 i 51 anys, de nacionalitat marroquina, colombiana i bengalí, també acusats d'un presumpte delicte d'estafa.

Entre els tres, des de finals de l'any passat i fins a la data de la seva detenció, van realitzar 1.269 pagaments fraudulents i la quantitat estafada ascendeix als 4.543 euros.

Va ser la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Lleida qui va alertar a la fi del passat mes de desembre de l'ús fraudulent de targetes de crèdit per a pagar en parquímetres de Lleida.

Arran de la denúncia, els Mossos van iniciar una recerca amb l'objectiu d'identificar als responsables i van comprovar que els fets sempre es produïen en el centre de Lleida i amb el mateix 'modus operandi'.

Els estafadors contactaven amb conductors que havien estat multats per infraccions en la zona blava i els oferien la possibilitat d'anul·lar-la a canvi de pagar en metàl·lic una quantitat econòmica inferior.

Una vegada ho acceptaven, utilitzaven les targetes fraudulentes per a realitzar l'operació i, algunes vegades, també aconseguien tiquets d'estacionaments que venien a un preu inferior.

El detingut ahir passarà pròximament a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, i els Mossos mantenen la recerca oberta per a localitzar a altres persones que realitzin la mateixa pràctica delictiva i per a determinar si els detinguts puguin estar relacionats amb altres casos similars.

tracking