Diari Més

Policial

Localitzen 28 cavalls desnodrits i abandonats en una explotació ramadera de Sevilla

Alguns dels cavalls no disposaven d'aigua ni menjar

El cas va ser detectat pel programa de vigilància del virus del Nil occidental

Es confirma un cas de virus del Nil occidental en un cavall a AmpostaGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) de Cazalla de la Sierra (Sevilla), juntament amb personal veterinari de l'Oficina Comarcal Agrària (OCA), han localitzat a 28 cavalls desnodrits i en evident estat d'abandonament en una explotació de bestiar boví i caprí en la localitat veïna del Pedroso.

La troballa es va produir mentre realitzaven una inspecció conjunta en aquesta explotació, on van comprovar que hi havia més de trenta cavalls de diferents edats, dels quals 28 estaven molt prims i presentaven símptomes de desnutrició, informa la Guàrdia Civil en un comunicat.

Alguns dels cavalls no disposaven d'aigua ni menjar en el moment de la inspecció i altres, en concret dues egües de cria, presentaven ferides ulcerades en la zona perineal produïdes suposadament durant el part.

Després de verificar la documentació dels animals i escriure l'acta, els agents van poder comprovar que els equins amb ferides estaven sent tractats per personal qualificat i que, si bé el responsable dels animals no estaria cometent un suposat delicte de maltractament animal, sí que estaria incorrent en la comissió de diverses infraccions administratives en matèria de sanitat i benestar animal, al no complir amb les cures bàsiques necessàries per a aquests equins.

Els fets van ser posats en coneixement de la Delegació Territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible de Sevilla, per a l'obertura del corresponent expedient sancionador.

tracking