Diari Més

Policial

Desarticulada una banda que estafava dones amb perfils falsos d'oficials de l'exèrcit dels EUA vidus i enamorats

S'han detingut sis persones a Barcelona, València i Las Palmas de Gran Canaria i comissat 40.000 euros

Un dels detinguts per la Guàrdia Civil.

Desarticulada una banda que estafava dones amb perfils falsos d'oficials de l'exèrcit dels EUA vidus i enamoratsGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda que estafava dones a través de perfils a les xarxes socials de falsos oficials de l'exèrcit dels EUA vidus, amb un fill i enamorats de la víctima. Demanaven diners a canvi de l'enviament d'una caixa amb objectes del militar. Aquesta estafa es coneix com el 'frau del fals enamorament'. S'han detingut cinc persones de nacionalitat nigeriana i una de nacionalitat espanyola a Barcelona, València i Las Palmas de Gran Canaria. Els agents han bloquejat quatre comptes corrents, comissat 40.000 euros i un turisme d'alta gamma. La investigació va començar a Gandia per la denúncia d'una dona a qui havien estafat més de 226.000 euros.
Durant la investigació els agents van detectar operatives bancàries per intentar evitar controls i blanquejar els diners obtinguts de les estafes a través de 'mules' de diversos estats, que són persones que transfereixen a altres comptes diners d'origen il·legal a canvi d'una comissió.

Els cinc homes i una dona d'entre 30 i 50 anys detinguts estan acusats de delictes d'estafa, blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal, usurpació d'estat civil, frau a la seguretat social i afavoriment de la immigració clandestina. Ha portat el cas el jutjat d'instrucció 3 de Gandia.

tracking