Diari Més

Policial

Desafia a la policia fumant i sense mascareta per tal de ser detingut i menjar gratis

Va assegurar que l'assistenta social no li passava la pensió

Agents de la Policia Nacional al costat d'un cotxe patrulla.

Policia NacionalPolicía Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de Vigo de44anys ha estat traslladat a l'Hospital ÁlvaroCunqueiroper a ser avaluat per Psiquiatria després de plantar-se fumant i sense mascareta davant uns agents de la Policia Local i demanar-los que el detinguessin per poder menjar gratis, ja que l'assistenta social no li passava la pensió.

Segons ha informat aquest dijous la Policia Local, els fets van ocórrer al voltant de les nou de la nit del dimarts al carrerCorbal, on agents del cos i de la Policia Nacional intervenien en un altercat entre un home i una dona a causa d'una baralla entre mascotes.

Mentre identificaven a la dona, un individu que caminava amb una crossa, sense mascareta i fumant es va acostar als agents, que el van advertir sobre la prohibició de fumar, al mateix temps que li instaven que guardés la distància de seguretat.

L'home va replicar que ni tenia mascareta ni intenció de deixar de fumar, per la qual cosa un agent li va facilitar una mascareta de reserva, que l'individu va recollir per a col·locar-se-la a la barbeta, mentre continuava fumant.

Els agents van tornar a convidar-lo al fet que utilitzés adequadament la mascareta i el van informar que,en cas decontinuar amb la seva actitud, seria proposat per a sanció, la qual cosa van fer poc després davant la seva sistemàtica conducta de desobediència procedint a identificar-lo.

En aquell moment, l'home es va acostar a un dels agents, que li va ordenar que guardés la distància de seguretat, al que l'home va respondre que el que volia era que el detinguessin, ja que l'assistenta social no li passava la pensió i així podria menjar gratis.

Van intentar de fer-li entrar en raó, però l'home va començar a mostrar una conducta desafiant, i en lloc de deposar la seva actitud es va encarar amb la Policia arribant a colpejar a un dels agents al braç esquerre, per la qual cosa va ser reduït i detingut com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat.

Segons la Policia, mentre era reduït, encoratjava a les persones que es van aglomerar al voltant al fet que «gravessin l'agressió»; i després d'haver estat immobilitzat es regirava intentant trepitjar als agents, aconseguint-ho en el moment que era introduït en el vehicle policial.

Una vegada a l'interior, va començar a donar puntades a l'habitacle, desencaixant el marc de la porta posterior dreta, per la qual cosa els agents van sol·licitar una ambulància perquè un metge valorés la possibilitat de sedar-lo.

Ja a l'ambulància, i estant immobilitzat, el detingut es va autolesionar en presència dels sanitaris, que van procedir al seu immediat trasllat a l'hospital per a la seva avaluació psiquiàtrica.

tracking