Diari Més

Policial

Detinguda una parella a Granada per pagar amb bitllets usats en pel·lícules

El total estafat podria superar els 700 euros

Imatge d'alguns dels bitllets interceptats.

Detinguda una parella a Granada per pagar amb bitllets usats en pel·lículesGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha posat a disposició judicial una parella acusada de pagar durant setmanes les compres que feien a un establiment d'Órgiva (Granada) amb bitllets «de pel·lícula», dissenyats per a usar-los en ficció, i que, si eren descoberts, amenaçaven a les seves víctimes per no ser denunciats.

Segons ha informat aquest cos armat en un comunicat, els investigats són una dona de 43 anys i un home de 35 anys, tots dos parella i veïns d'aquesta localitat, acusats d'estafa continuada i d'obstrucció a la justícia.El total estafat podria superar els 700 euros.

L'equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Órgiva va intervenir a la localitat davant l'alarma creada entre els veïns per l'increment de bitllets falsos en circulació, un renou que va generar publicacions a les xarxes socials demanant revisar cada bitllet abans d'usar-lo.

La investigació es va veure al principi alentida per la falta de denúncies dels perjudicats que, encara que en molts casos identificaven directament als ara investigats, no arribaven a denunciar en unes ocasions per l'escassa quantia de l'estafat i en altres per temor a represàlies. Així els estafadors van continuar col·locant bitllets en circulació fins que finalment van ser caçats.

A més, si durant les seves sortides «de compres» eren descoberts en els seus intents d'engany, es posaven violents amb les seves víctimes i els amenaçaven amb agredir-los o enviar a algú perquè ho fes en el seu lloc.

Els bitllets amb els quals aquests estafadors enganyaven a les seves víctimes eren dels denominats «de pel·lícula» o «moviemoney», usats en rodatges de produccions cinematogràfiques.

Aquests bitllets són bastes còpies dels de curs legal, impresos en paper de baixa qualitat relativament fàcil de distingir, amb una llegenda en anglès que alerta que no és moneda de curs legal i que no passarien el test que el Banc d'Espanya diu «toc, miri i giri».

La Guàrdia Civil ha recordat que qui rebi un bitllet fals ha de lliurar-lo a una sucursal del Banc d'Espanya o en qualsevol altre banc o caixa, o també a una dependència policial, però mai tornar a posar-lo en circulació perquè seria un delicte.

tracking