Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil evita una baralla de més de 20 menors programada a través d'una aplicació

Al grup de missatgeria s'estava intercanviant informació sobre les armes que podien portar

Imatge de recurs de la Guàrdia Civil

Nou mesos de presó per a un guàrdia civil per discutir amb el seu superiorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha evitat una batussa entre 20 joves menors, alguns de14anys, que estava programada a través d'una aplicació de missatgeria a la zona de l'antic camp de futbol deSarón, SantaMaríadeCayóna Cantàbria.

Dins dels serveis que la Guàrdia Civil està prestant per al control i prevenció de les accions que afavoreixin la propagació del coronavirus, com són les concentracions nombroses de joves, aquest Cos va esbrinar que s'estava preparant una batussa en la qual podien participar un nombre «important» de menors.

Els agents van aconseguir informació de la creació en una aplicació de missatgeria instantània d'un grup al qual s'estaven unint una sèrie de menors per a participar en la baralla, segons ha assenyalat la Direcció General de la Guàrdia Civil en una nota de premsa.

Aquestes mateixes indagacions van permetre conèixer que el grup l'integrarien unes 30 persones i que s'estaven intercanviant informació sobre les armes que podien portar o els objectes contundents amb els quals comptaven.

Segons la Guàrdia Civil, pretenien sorprendre la tarda del 31 de juliol a altres joves amb els quals pel que sembla tenen picabaralles i mantenir una baralla a la zona de l'antic camp de futbol deSarón.

Els agents de la Guàrdia Civil van descobrir que el creador del grup de missatgeria era un menor de17anys, per la qual cosa la tarda del 28 de juliol van instruir diligències en qualitat d'investigat a aquesta persona, com a presumpte autor d'un delicte de lesions en grau d'actes preparatoris (conspiració).

Així mateix, al menor li van intervenir una navalla de gairebé 25 centímetres de fulla.

Entre el 30 de juliol i el 4 d'agost es va investigar altres sis menors d'edats compreses entre els 14 i els 17 anys pels mateixos fets.

Durant lainvestigaciós'ha obtingut la identificació de 20 menors i tot l'actuat s'ha remès a la Fiscalia de Menors de Cantàbria.

Encara que van actuar sobre el grup abans de la data prevista per a la baralla, la Guàrdia Civil va muntar un dispositiu a la localitat deSarónper a prevenir la batussa o concentració de joves, i no va constar cap incidència.

tracking