Diari Més

Successos

Una discussió sobre una cançó, origen de la baralla mortal de la petició de mà d'el Álamo

L'ajuntament de la localitat madrilenya ha demanat l'augment de dotacions de la Guàrdia Civil en «prevenció de possibles venjances»

Les víctimes de l'atropellament finalment s'ha confirmat que no eren els nuvis.

Una discussió sobre una cançó, origen de la baralla mortal de la petició de mà d'el Álamo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multitudinària baralla entre dos clans d'ètnia gitana al Álamo, que presumptament va provocar la mort d'una jove parella després de ser atropellada, es va originar per una discussió sobre qui tocava una cançó en un orgue que havien portat al restaurant que acollia la festa de la petició de mà.

Segons han explicat testimonis presencials, la brutal baralla es va gestar sobre les 23.30 hores del diumenge quan un dels assistents a l'esdeveniment estava tocant una cançó en aquest orgue, quan un altre home d'un clan diferent es va acostar a ell i van començar a discutir si el tema interpretat era adequat o no.

Dues famílies van quedar en un restaurant d'el Álamo, a Madrid, per a celebrar el que, segons els testimonis, era una petició de soltera. De matinada es va produir una baralla i les famílies van començar a agredir-se. Crits, pedrades, pals contra un cotxe...Una dona cridava que havien atropellat al seu fill. El matí seguent un conductor avisava a Emergències en veure els cossos de dues dones entre la mala herba al costat d'una rotonda. El 112 ha trobat el cadàver d'una dona d'uns 38 anys i a una jove de 18 anys ferida greu.

Hores després la Guàrdia Civil trobada el cadàver d'un altre home. S'investiga què va poder ocórrer i si es va produir un atropellament intencionat.

La Guàrdia Civil intensifica la cerca del conductor que va matar a dos joves en la tràgica petició de mà d'el Álamo

La discussió va ser a més amb diferents recriminacions quan un d'ells li va colpejar, la qual cosa va generar una renyina d'empentes i cops de puny que es va estendre a més membres dels dos clans, un procedent de Navalcarnero i un altre de Vallecas.

Llavors va començar una baralla «brutal», segons han relatat els testimonis consultats, en la qual es van implicar bona part dels més de 50 assistents a la festa de petició de mà, amb multitud de cops, amenaces i objectes llançats.

De fet, un dels testimonis va apreciar com un dels assistents va agafar el seu vehicle i va arribar a colpejar a tres persones, que van ser conduïts pels seus propis familiars a l'Hospital Rei Joan Carles de Móstoles. «Va ser una autèntica batalla campal», ha recalcat.

La Guàrdia Civil ja ha identificat els cadàvers trobats en una cuneta d'una carretera d'El Álamo, que corresponen a una parella de 28 i 27 anys que van assistir a una demanada de mà en el municipi i ha corroborat que no es tracta dels nuvis que protagonitzaven l'esdeveniment.

Fonts de l'Institut Armat han explicat que la recerca d'aquest crim prossegueix i que, de moment, no hi ha detinguts. En un primer moment es va localitzar aquest dilluns al matí el cos sense vida de la dona en una cuneta de la M-404 i hores després el cadàver de l'altre jove semiocult entre la mala herba en els voltants del lloc durant una inspecció ocular.

La Policia Municipal es va personar aviat en el lloc però, en veure que s'agreujava la situació, va donar avís a la Guàrdia Civil atès que la batussa era «ja molt violenta, llançant tot el que estava al seu abast quan un vehicle conduït per un d'ells, presumptament de manera intencionada, va atropellar a altres persones implicades. No va haver-hi trets o agressions d'arma blanca».

En l'operatiu van participar nombroses patrulles de la Policia Local i la Guàrdia Civil, així com la presència de 112, Protecció Civil i una grua municipal per a poder restablir la normalitat en la zona.

La principal hipòtesi del crim descobert posteriorment apunta a un atropellament de manera intencionada. De moment, el Consistori d'El Álamo ha demanat l'augment de dotacions de la Guàrdia Civil en "prevenció de possibles venjances" entre els clans. També s'ha convocat la Junta de Seguretat Local amb caràcter urgent.

tracking