Diari Més

Policial

Tres detinguts a Màlaga acusats d'abús sexual a tres menors que s'havien fugat

Els detinguts els van facilitar begudes alcohòliques i substàncies estupefaents, segons el relat de les menors

Imatge d'un agent de Policia Nacional.

Policia NacionalPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres joves de 24, 20 i 19 anys han estat detinguts per la Unitat de Policia Adscrita a la Comunitat Autònoma d'Andalusia a Màlaga per un presumpte cas d'abús sexual a tres menors, dues d'elles escapolides el maig passat d'un centre de protecció i una tercera fugida del seu domicili des de l'agost de 2019.

Els joves han estat arrestats com a presumptes autors dels delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, contra la salut pública i per induir a l'abandonament del domicili per part de tres menors d'edat; un d'ells, a més, està acusat d'un delicte d'usurpació per utilitzar documentació falsa, segons ha informat aquest dimarts la Junta en un comunicat.

Després de rebre una denúncia per part del Servei de Protecció de Menors sobre la fugida i desaparició de dues noies de 14 i 15 anys, els agents van iniciar la investigació i van esbrinar que els tres joves havien contactat amb les menors a través de les xarxes socials i, suposadament, les havien induït a escapolir-se dels centres.

Pel que sembla, els detinguts els van indicar les mesures que havien d'adoptar perquè no les localitzessin i es van encarregar del seu trasllat fins a una casa aïllada a la localitat malaguenya d'Alhaurínel Grande, propietat de la família d'un d'ells.

Durant el dispositiu policial, la Policia va trobar a una altra adolescent de16anys la desaparició de la qual havia estat denunciada per la seva mare el 14 d'agost de 2019 a la Comissaria Provincial de Màlaga, per la qual cosa les tres van ser retornades al centre de protecció corresponent i al seu domicili, respectivament.

Durant el temps que les menors van romandre a la casa, que estava en «un total estat d'abandonament» i no tenia aigua corrent, els detinguts van mantenir relacions sexuals amb elles i els van facilitar begudes alcohòliques i substàncies estupefaents, segons el relat de les menors.

Els agents van trobar en el registre de la casa estris per a la preparació de drogues i bosses amb drogues que van remetre a Sanitat per a la seva anàlisi.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat de guàrdia, amb la circumstància afegida que un d'ells tenia una ordre de crida i cerca per al seu ingrés en un Centre de Reforma de Menors del qual s'havia escapolit el 2018.

tracking