Diari Més

Policial

Investiguen a un home per capturar i vendre tortugues per al consum humà

L'autor dels fets tenia múltiples antecedents per delictes similars

Imatge d'arxiu d'una tortuga de rierol.

Investiguen a un home per capturar i vendre tortugues per al consum humàWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil investiga a un home que es dedicava a capturar tortugues del rierolGarnacha, que desemboca al riu Rivera de Huelva, i a vendre'ls per al consum humà, la qual cosa està prohibit per llei.

A través d'una empresa dedicada al control mediambiental de l'entorn ecològic del complex miner LasCruces, la Guàrdia Civil va tenir coneixement a finals de maig de 2018 de la captura il·legal d'exemplars de l'espècia protegida Tortuga de rierol (Mauremysleprosa) a la llera del rierolGarnacha.

Per a capturar les tortugues utilitzaven nanses de cranc, modalitat que empra normalment l'empresa de control mediambiental per a capturar els exemplars de tortuga per al control i anàlisi del seu estat sanitari i posteriorment els retorna al seu medi.

L'investigat, a més de caçar tortugues amb nanses de la seva propietat, vigilava i s'apoderava dels exemplars de les nanses de l'empresa abans que els tècnics de la mateixa se'ls emportessin, sostraient tambéles pròpies nanses.

Finalment, es va poder comprovar que l'autor dels fets, amb múltiples antecedents per delictes similars, destinava les tortugues capturades al comerç il·legal per al posterior consum humà, malgrat que no havien passat cap control sanitari i al fet que la captura, tinença i consum d'aquests animals estan prohibits per Llei.

Amb la col·laboració de l'empresa citada, la Guàrdia Civil va disposar un operatiu que va finalitzar amb la identificació de F.M.S, veí d'Almonte (Huelva), el qual va ser interceptat quan abandonava el rierolGarnachaportant cinc nanses de crancs i dos exemplars de Tortuga de rierol.

L'empresa mediambiental ha decidit personar-se com acusació particular en la causa.

Dels resultats i informes anuals s'ha apreciat un greu descens en les espècies de tortugues al rierolGarnacha, i no en altres trams on realitza l'estudi la mateixa empresa, a causa de les captures contínues de tortugues per la persona investigada.

Els agents han recuperat dos exemplars de tortuga que han estat retornats en perfecte estat al rierolGarnacha.

tracking