Diari Més

Judicial

Quatre anys de presó per abusar de la filla menor d'edat de la seva cunyada

L'acusat va mantenir relacions sexuals en diverses ocasions amb la menor al domicili familiar

Imatge de la Policia Local de Sevilla.

Detenen tres persones per raptar a una jove en el centre de SevillaEmergencias Sevilla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Sevilla ha condemnat a quatre anys de presó a un home que va abusar de forma continuada durant el 2018 i 2019 de la filla menor d'edat de la seva cunyada a l'habitatge on convivien a la capital sevillana.

En la sentència, la Secció Primera condemna a l'encausat per un delicte continuat d'abús sexual a una menor amb els atenuants de confessió i reparació del mal i, a més de la pena de presó i cinc anys de llibertat vigilada, li prohibeix comunicar-se o aproximar-se a menys de 400 metres de la víctima durant deu anys.

A la vista oral, celebrada l'1 de juliol, l'acusat va reconèixer els fets i, en l'ús del dret a l'última paraula, va demanar perdó a la víctima, al que se suma que abans del judici va consignar 10.000 euros en concepte d'indemnització per danys morals.

En concórrer els atenuants de confessió i reparació del mal, tant el Ministeri Públic com l'acusació particular van sol·licitar la pena finalment imposada, petició a la qual es va adherir la defensa.

La Secció Primera de l'Audiència sevillana considera provat que l'acusat convivia en un habitatge a Sevilla amb la seva parella i els seus fills menors, i que, des de finals de 2018, també estaven en aquest immoble el germà de l'investigat, la seva esposa i els dos fills menors d'aquesta, entre ells la víctima, nascuda el 2005.

«Abans també passaven temporades residint en aquest domicili donat els llaços familiars i de confiança existents i l'ajuda mútua que es prestaven en la cura dels fills menors», explica la sentència.

El tribunal afegeix que des de l'estiu de 2018, l'acusat va mantenir relacions sexuals en diverses ocasions amb la menor al domicili familiar, «sense que consti l'ús de violència o intimidació» i «aprofitant les ocasions en què es quedaven sols o a cura dels menors».

Aquests fets «van ocórrer sis o set vegades», l'última d'elles la matinada del 29 de març al 30 de març de 2019, quan l'acusat va arribar del treballar a l'habitatge i, mentre la resta d'ocupants de la casa dormien, es va quedar sol amb la nena.

La sentència no és ferma, si bé la Fiscalia va demanar que, una vegada ho sigui, l'acusat continuï complint la pena de presó imposada al centre penitenciari, fet al que el tribunal accedeix en la sentència.

tracking