Diari Més

Successos

Trenta anys de presó per matar a un jove «perquè semblava feliç»

«Aquell matí vaig decidir que havia de matar a algú», va confessar l'autor del crim

Imatge d'arxiu de la ciutat de Torí.

Trenta anys de presó per matar a un jove «perquè semblava feliç»Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'home que va confessar haver degollat a un noi de33anys a qui no coneixia l'any passat a Torí (nord d'Itàlia) «perquè semblava massa feliç», ha estat condemnat avui a30anys de presó, la pena màxima que sol·licitava la fiscalia.

Els fets van ocórrer el 23 de febrer de 2019, quanStefanoLeo, un italià que treballava en una botiga de roba, anava cap a la feina pel passeig al costat del riu Po a Torí i sense dir paraula va ser assassinat amb un ganivet perSaidMechaquat, a qui no coneixia.

«He decidit, entre totes les persones que passaven, matar a aquest jove perquè semblava massa feliç», va confessar als carabiners l'endemà al crimMechaquat, de27anys, italià nascut al Marroc.

Els fiscals havien demanat la penamàxima, ja quel'autor del crim mai s'havia penedit dels seus actes, mentre que l'advocat deMechaquathavia sol·licitat que es reconegués al seu defensat un cert grau de malaltia mental, segons recullen els mitjans locals.

«Aquell matí vaig decidir que havia de matar a algú. Vaig comprar ganivets, vaig anar al passeig i vaig esperar. Quan vaig veure a aquell noi vaig decidir que no podia suportar el seu aire feliç», va dir en la seva confessió el jove, seguit pels serveis socials i amb antecedents penals per maltractament a la seva exparella i al seu fill.

En la lectura de la sentència es trobava la mare de la víctima, que es va declarar satisfeta perquè «la cerca de justícia per part de la família va trobar resultat».

«Sempre confiem i la sentència ens dóna la raó, la Justícia ha seguit el seu camí», va comentar als mitjansMariagraziaLeo.

La família havia mostrat temps enrere la seva indignació perquèMechaquathavia d'estar a la presó el dia que va assassinar a Leo, ja que sobre ell pesava una sentència d'any i mig de presó per maltractament a la seva família, però un error administratiu als tribunals va permetre que seguís en llibertat.

L'homicidi va saltar a l'esfera pública després que el llavors ministre d'Interior, l'ultradretàMatteoSalvini, tuités sobre el cas demanant justícia per a la família deStefanoLeo.

L'actual ministre de Justícia,AlfonsoBonafede, va trucar personalment al pare de la víctima per demanar perdó pels errors comesos en el cas, encara queMaurizioLeo va continuar reclamant una disculpa als responsables directes que l'assassí del seu fill no estigués a la presó per la condemna anterior.

tracking