Diari Més

Judicial

Jutjat un càrrec dels Testimonis de Jehovà per agredir sexualment una menor a Barcelona

Va fer tocaments a la filla adolescent d'un company de pis entre 2017 i 2018

Audiència de Barcelona

Audiència de BarcelonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Barcelona vajutjar aquest dilluns a un home amb un càrrec a l'Església dels Testimonis de Jehovà acusat de dos delictes continuats d'agressió sexual a una menor d'edat entre el 2017 i 2018. La fiscalia demana 30 anys de presó per a l'home per haver fet tocaments i altres actes sexuals a la noia, de 14 anys, el Nadal del 2017 i el juliol del 2018. La víctima és la filla d'un home que llogava una habitació a l'acusat en un pis del Raval de Barcelona.
Segons el fiscal, Saturnino B.L., de 71 anys i origen filipí, tenia un càrrec important a l'Església dels Testimonis de Jehovà, i vivia a Barcelona en un pis del Raval on el pare de la víctima li pagava un lloguer per una habitació. A finals de desembre del 2017, la menor, de 14 anys, va arribar de Suïssa, on residia, per passar les vacances de Nadal. amb el seu pare. L'home era considerat un més de la família de la víctima, que també eren testimonis de Jehovà, i tenia una gran ascendent sobre ells.

Una nit va entrar a l'habitació on dormia la menor, li va bloquejar un canell i va agredir-la sexualment tot i la resistència i plors de la noia, a qui va dir que no digués res. Uns tres dies més tard, cap a les 5 o les 6 de la matinada, va tornar a fer el mateix. La menor va tornar a Suïssa a finals de les vacances, però el 8 de juliol va retornar a Barcelona per passar les vacances d'estiu. El 8 de juliol el processat va tornar a actuar de la mateixa manera que les anteriors, i aquest cop la menor no va poder oferir resistència perquè estava totalment paralitzada per la por.

Finalment, el 27 de juliol el processat va aconseguir vèncer les reticències de la menor i la va portar a la seva furgoneta, que tenia aparcada a l'aparcament del MACBA. Es va asseure al seu costat als seients del darrere, li va aixecar la samarreta tot i la resistència de la menor i li va llepar els pits. No va intentar res més perquè la noia tenia la menstruació. A causa de tots aquests fets la menor va patir diverses crisis d'angoixa i ansietat i va necessitar tractament mèdic per superar-ho.

Durant el judici, l'home ha negat totalment els fets i ha assegurat que només va fer petons a la galta a la menor perquè era com la seva néta. No obstant, no ha pogut justificar gaire perquè va dir en diversos missatges posteriors a la seva mare que li demanava perdó i que no l'havia tocat. La nena, segons ell, dormia amb el seu pare i ell mai va estar a soles amb la menor. Segons ell, la nena el va denunciar perquè ell no havia volgut empadronar el seu pare en el pis.

Per la seva banda, la menor ha ratificat totalment els fets. Una amiga de la víctima, que va ser la primera que va conèixer els fets el juliol del 2018, ha explicat que la noia li va explicar per missatge i que inicialment ella no s'ho va creure. No obstant, va notar que la noia estava molt trista, apagada, canviada i es tapava més, i que no volia estar sola a casa del religiós.

La seva mare i la seva tieta van notar que la noia tenia mals de cap, insomni, malsons i angoixa, i no va ser fins l'agost del 2018 que els va explicar els fets. De seguida la van portar a denunciar-los als Mossos i després a Sant Joan de Déu per fer una exploració mèdica. La mossa i la metgessa que la van atendre inicialment han donat plena credibilitat als fets relatats per la menor.

Dues netes de l'acusat i molt amigues de la víctima han explicat que durant el Nadal del 2017 i juliol del 2018 elles van dormir algunes nits a la mateixa habitació que la noia, però no pas totes.

Per tot això, la fiscalia li demana 30 anys de presó, 15 per cada delicte continuat d'agressió sexual a menor, llibertat vigilada durant deu anys més, prohibició d'aproximació o comunicació amb la víctima durant deu anys més després de sortir de presó i inhabilitació per activitat o ofici relacionat amb menors d'edat durant cinc anys després de sortir de presó. També demana que pagui 20.000 euros a la víctima com a indemnització.

tracking