Diari Més

La detenen per cobrar més de 60.000 euros de pensió de la seva mare morta

La dona havia mort el 2015

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones per no confinar-se.

Guàrdia Civil i Policia sancionen 659 persones per saltar-se el confinamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional han detingut a Màlaga a una dona de nacionalitat espanyola com a presumpta responsable d'un delicte contra la Seguretat Social. La investigada hauria cobrat 60.203,96 euros en concepte d'una ajuda social extraordinària concedida a la seva mare en vida i quan aquesta va morir el 2015, com estava autoritzada en el compte on ingressaven l'ajuda, va continuar cobrant-la fins a 2018.

La recerca es va iniciar arran de que agents del grup de delictes econòmics de la Comissaria Provincial de Màlaga es fes càrrec de la recerca d'una denúncia presentada directament davant l'Autoritat Judicial per part del Servei de Gestió Econòmica de Pensions de la Delegació Territorial de Màlaga de la Conselleria d'Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació de la Junta d'Andalusia, en el qual s'adonava del cobrament indegut de pensió no contributiva d'una persona morta.

Les perquisicions practicades pels investigadors van permetre comprovar com la pensió s'ingressava en un compte bancari a nom de la persona morta i en la qual consta com a única autoritzada la filla de la morta, sent ella mateixa la persona que procedia, personalment, a la retirada de les quantitats abonades per la pensió no contributiva de la seva mare en figurar com a persona autoritzada en el compte bancari.

A més, havia modificat el domicili de la morta davant la Tresoreria de la Seguretat Social, domicili en el qual ni la morta ni la seva filla havien estat vivint.

tracking