Diari Més

Successos

Tretze anys després apareix una nova pista sobre la desaparició de Madeleine McCann

Investiguen a un home pres a Alemanya per la desaparició de la nena a l'Algarve portuguès

La petita Madeleine en una imatge de l'època en què va desaparéixer.

Tretze anys després apareix una nova pista sobre la desaparició de Madeleine McCannEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia britànica ha revelat que investiga a un home de 43 anys que compleix condemna en una presó d'Alemanya com a sospitós de la desaparició en 2007 a Portugal de la nena anglesa Madeleine McCann.

El sospitós, la identitat del qual no s'ha divulgat, és un home blanc que va passar temporades a l'Algarve portuguès entre 1995 i 2007, i estava «connectat amb l'àrea» de Praia da Luz, on la menor va desaparèixer, quan tenia gairebé quatre anys, mentre dormia al costat del seu germans bessons en un apartament turístic.

L'individu, a la presó per motius no relacionats amb aquest cas, tenia fa tretze anys el cabell curt i ros, era de complexió prima i mesurava entorn de 1,82 metres, va assenyalar la policia britànica en un comunicat.

L'equip de Scotland Yard que dirigeix l'anomenada Operació Grange, que tracta de trobar pistes de la nena des de 2011, ha col·laborat amb les autoritats alemanyes per a donar amb la pista d'aquest sospitós i ha identificat dos vehicles que l'home va poder utilitzar al voltant del moment de la desaparició.

Un d'aquests vehicles és una furgoneta de càmping Volkswagen T3 de principis dels anys 1980, de colors blanc i groc i amb matrícula portuguesa, al qual la policia creu que l'home «va tenir accés» almenys des d'abril de 2007 fins al cap de maig de 2007.

El sospitós va viure en aquesta caravana durant dies, potser durant setmanes, i es creu que la va poder usar el 3 de maig de 2007, el dia de la desaparició de la nena.

La policia britànica ha fet una crida a possibles testimonis que veiessin aquest vehicle en aquesta zona de l'Algarve aquella nit de maig, o bé en els dies previs o les setmanes posteriors.

El segon és un Jaguar model XJR 6 de 1993, amb matricula alemanya, que es creu que va circular per Praia da Luz i zones pròximes entre 2006 i 2007, registrat originalment a nom del sospitós.

El 4 de maig de 2007, un dia després de la desaparició de Madeleine, el vehicle va ser registrat sota un altre nom a Alemanya.

Els investigadors subratllen que per a canviar el registre d'un vehicle no fa falta que l'automòbil es trobi físicament al país i creuen que es trobava encara a Portugal en aquell moment.

La policia demana també la col·laboració ciutadana per a obtenir informació sobre dos números de telèfon mòbil, tots dos amb prefix de Portugal.

Scotland Yard creu que el sospitós va utilitzar el número «+351 912 730 680» i va rebre una trucada des de les 19.32 hores fins a les 20.02 hores del 3 de maig de 2007 en l'àrea de Praia da Luz.

El segon número és el «+351 916 510 683», des que el que es va efectuar aquesta trucada i que no es trobava en aquesta àrea de l'Algarve.

«La desaparició de Madeleine ha atret una enorme atenció internacional. Fem una crida als ciutadans perquè ens ajudin a establir el que va passar», va afirmar l'assistent de comissari Stuart Cundy.

«Estem compromesos a fer tot el necessari per a determinar que va passar i trobar a Madeleine», va agregar Cundy.

Els pares de la nena, Kate i Gerry McCann, indiquen en el comunicat de la policia que donen la «benvinguda» al nou fil de recerca que s'ha obert.

«Volem agrair a les forces policials involucrades els seus continus esforços en la cerca de Madeleine. Tot el que hem desitjat sempre és trobar-la, destapar la veritat i portar als responsables davant la justícia», afirmen.

«Mai perdrem l'esperança de trobar a Madeleine viva, però qualsevol que sigui el resultat, necessitem conèixer, tant com necessitem trobar pau», afegeixen els pares, que agraeixen així mateix el suport dels ciutadans.

Imatge de la furgoneta que el sospitós va conduir en el moment en què es va produir la desaparició.

Tretze anys després apareix una nova pista sobre la desaparició de Madeleine McCannEfe

tracking