Diari Més

Judicial

Detingut per usurpar la identitat d'una desena de persones per a finançar béns

Els va causar un perjudici econòmic d'uns 67.000 euros

Els detinguts van aconseguir estafar al voltant de 19.000 euros.

La Guàrdia Civil deté un grup criminal dedicat a estafar amb la compravenda de cotxesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Puebla de la Calzada (Badajoz) ha ingressat a la presó com a presumpte autor dels delictes d'estafes, falsedat documental, coaccions i usurpació d'estat civil a deu veïns de Badajoz, Lleida, Toledo, Madrid, Santander, Còrdova i Eivissa, als quals va causar un perjudici econòmic d'uns 67.000 euros.

El detingut obtenia documentació personal de les víctimes mitjançant falses vendes de productes i de llocs de treball a través de pàgines d'internet; una documentació que posteriorment utilitzava per a finançar béns, contractar comptes bancaris, préstecs, crèdits i línies de telefonia mòbil.

La Guàrdia Civil de Montijo investigava des de l'any passat la suposada venda fraudulenta d'un remolc, a través d'Internet, a un veí de Pont D'Inca (Eivissa).

Aquest va contactar amb el venedor en una pàgina de compravenda de segona mà, però després de fer-li el lliurament del valor acordat, no va percebre el producte ni la devolució de l'import pagat.

Durant la investigació, els agents es van adonar de què no es tractava d'un fet aïllat i van obtenir indicis suficients per a poder implicar l'autor d'aquesta estafa en altres accions delictives, segons informa la Comandància de la Guàrdia Civil de Badajoz en nota de premsa.

A l'ara detingut se li imputa la comissió de múltiples delictes d'estafes, falsedat documental, coaccionis e usurpació de l'estat civil a deu veïns, encara que no es descarta l'aparició de noves víctimes.

El presumpte autor, al qual s'ha intervingut a més un vehicle d'alta gamma que va adquirir irregularment, ha estat posat a la disposició de l'autoritat judicial de Montijo, qui ha decretat el seu ingrés a presó.

tracking