Diari Més

Successos

Mor al Japó un lluitador de sumo de 28 anys amb coronavirus

Va començar a experimentar símptomes com febre, malestar i insuficiència respiratòria

El lluitador mort va debutar professionalment el 2007.

Mor al Japó un lluitador de sumo de 28 anys amb coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Sumo del Japó ha anunciat aquest dimecres la mort d'un lluitador de sumo de28anys que va ser hospitalitzat a principis d'abril després de contreure el coronavirus SARS-CoV-2 i que ha mort per una fallada multiorgànica.

El mort és el lluitadorShobushide la quarta divisió de sumo professional (Sandanme), natural de la prefectura deYamanashi, a l'oest de Tòquio, i el nom de naixement del qual eraKiyotakaSuetake.

Shobushiva començar a experimentar símptomes com febre, malestar i insuficiència respiratòria i va ser ingressat el 8 d'abril en un hospital de Tòquio, on es va confirmar el seu positiu en COVID-19.

Després d'empitjorar el seu estat estava sent tractat a l'UCI des del passat 19 d'abril, i ha mort a la mitjanit d'aquest dimecres per una fallada multiorgànica, ha indicat l'associació de sumo en informacions recollides per la cadena pública japonesaNHK.

Shobushiva ser el primer lluitador de sumo en donar positiu pel patogen, un contagi confirmat públicament el 10 d'abril i al qual seguirien cinc més: altres quatre integrants i el responsable del seu 'heya' (com es coneix a cada organització de lluitadors, sota el nom dels quals entrenen i viuen), en aquest casTakadagawa.

El lluitador mort va debutar professionalment el 2007.

El món de l'esport, inclòs el sumo, es troba suspès a causa de la pandèmia de coronavirus, que ha deixat fins al moment més de 16.700 contagis i 681 morts comptabilitzades al Japó.

tracking