Diari Més

Successos

Moren cinc surfistes arrossegats pel corrent en una platja d'Holanda

No queda clar si hi ha més persones desaparegudes

Imatge d'arxiu d'un surfista.

Moren cinc surfistes arrossegats pel corrent en una platja d'HolandaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis de rescat holandesos han localitzat aquest dimarts el cos sense vida de l'últim surfista desaparegut des d'anit en una platja de la Haia, al mar del Nord, la qual cosa eleva a cinc el nombre de morts en un accident provocat pel fort vent i el corrent marí.

Els serveis d'emergència van rescatar primer a tres surfistes, un dels quals va ser traslladat a l'hospital, mentre que els altres dos van morir la passada nit, poc després d'haver estat trets de la mar, malgrat els intents de reanimació, va confirmar en un comunicat l'organització holandesa per a rescats en la mar (KNRM).

La cerca dels altres tres joves desapareguts es va complicar per la caiguda de la nit i per la quantitat d'escuma marina acumulada a la costa, provocada per l'agitació de l'aigua.

A primera hora del matí de dimarts, es van reprendre les tasques de cerca amb quatre embarcacions salvavides per tal de rastrejar tota la costa, i amb un helicòpter per buscar-los des de l'aire, al costat de diversos voluntaris que es van sumar a la cerca a la zona costanera de la platja de Scheveningen, segons la KNRM.

Finalment, els serveis de rescat van localitzar tres cossos sense vida al mar del Nord, la qual cosa eleva la xifra total de morts a cinc persones, en la seva majoria socorristes i surfistes experimentats que es van veure sorpresos pel fort vent i un corrent marí oposat a la costa, segons Edwin Granneman, guardacostes de Scheveningen.

No queda clar si hi ha més persones desaparegudes a l'aigua, perquè alguns testimonis van dir haver vist almenys a dos nedadors més sent arrossegats per les ones, però l'únic supervivent del grup de surfistes va indicar a les autoritats que eren cinc els amics amb els quals va anar a fer esport aquàtic.

tracking