Diari Més

Policial

Detenen a un suposat maltractador que va ser denunciat mitjançant una aplicació

AlertCops es l'aplicació per a dispositius mòbils de comunicació directa amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat

Pla mitjà de diversos agents antiavalots de la Policia Nacional a l'aeroport del Prat.

El Ministeri desplaçarà 200 efectius més de la Policia Nacional a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional d'Alacant ha detingut a un supòsit maltractador que va ser denunciat per una dona mitjançant l'aplicacióAlertCops, ha informat la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

La dona va explicar inicialment als agents que estava provant l'aplicació per a comprovar si funcionava però l'agent, davant les sospites que pogués trobar-se en perill, li va indicar que es dirigís a un lloc segur i li expliqués qué passava.

Va ser llavors quan va relatar els maltractaments dels quals era víctima, situació que ja patia abans que s'imposessin les mesures de restricció de moviments de l'estat d'alarma.

L'últim episodi de violència l'havia patit uns dies enrere quan va rebre diversos cops i empentes per part de la seva parella, qui a més l'amenaça de manera reiterada i no deixa sortir sola del domicili.

Davant la gravetat de la situació, un vehicle policial es va dirigir al seu domicili i es va entrevistar amb la dona, que es trobava en un gran estat de nerviosisme.

Mentre els relatava la situació va aparèixer el seu marit, que va ser immediatament detingut i traslladat a dependències policials.

L'aplicació mòbilAlertCopss'ha actualitzat i ha afegit una nova funcionalitat que permetrà reforçar la protecció integral del personal sanitari i de les víctimes de violència de gènere.

Des de dimarts passatAlertCops, l'aplicació per a dispositius mòbils de comunicació directa amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, incorpora un 'botó SOS' per a personal sanitari i dones víctimes de violència de gènere.

En cas de necessitat, tant el personal sanitari com les víctimes de violència de gènere podran requerir de manera discreta l'assistència immediata de les Forces de Seguretat de l'Estat.

Per això, hauran de prémer almenys cinc vegades en menys de 6 segons el botó en els seus telèfons mòbils i, de manera immediata, el sistema remetrà automàticament l'alerta al centre policial més pròxim.

Addicionalment, gravarà 10 segons d'àudio i ho enviarà també com a annex a l'alerta perquè els efectius policials puguin valorar la gravetat de la situació.

tracking