Diari Més

Policial

Detinguts tres membres d'un grup de Whatsapp creat per «agredir» a la Policia

Un d'ells va arribar a trucar al 091 per un fals robatori «amb la finalitat de llançar objectes» als efectius desplaçats

Pla mitjà de diversos agents antiavalots de la Policia Nacional a l'aeroport del Prat.

El Ministeri desplaçarà 200 efectius més de la Policia Nacional a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia ha informat de l'arrest de tres membres d'un grup de Whatsapp, integrat per unes 100 persones, dirigit a llançar «consignes» per a «agredir» als agents, i ha precisat que un d'ells va arribar a trucar al 091 per un fals robatori «amb la finalitat de llançar objectes» als efectius desplaçats.

En la roda de premsa diària del comitè tècnic del coronavirus, el subdirector general de Logística i Innovació d'aquest Cos, José García Molina, ha informat de la detenció de tres membres d'aquest grup del xat de missatgeria, dos d'ells administradors.

La majoria dels seus integrants procedien d'Algesires i «mitjançant àudios i missatges» s'organitzaven «per a atrinxerar-se en alguna zona i atemptar contra la Policia», causant a més desordres públics, segons ha explicat el comissari principal.

El tercer detingut, ha continuat el comandament policial, presumptament va realitzar una trucada al 091 «alertant d'un fals robatori amb la finalitat de llançar un objecte a les dotacions policials que s'havien desplaçat al lloc».

Després de ser arrestats, els tres van ser posats a disposició judicial pels delictes de desordres públics, atemptat contra agent de l'autoritat i danys.

El comissari principal també ha tornat a alertar sobre la difusió de faules durant l'estat d'alarma, en concret la circulació aquests dies d'una «imatge falsificada» del Boletín Oficial del Estado (BOE) indicant que el Govern autoritzava a sortir a córrer.

Aquesta imatge tenia les «característiques pròpies del BOE», quant al format i al logo, si bé era «evident» que el seu contingut era «irreal i humorístic».

García Molina ha atribuït la creació d'aquesta imatge al «resultat de l'avorriment i confinament de l'autor» i ha precisat que va ser «ràpidament desmentida» per la Policia, si bé ha recordat que quan a les mentides se'ls atorga «caràcter d'oficialitat» poden portar als ciutadans a l'error i «generar situacions d'alarma social i contra l'ordre públic».

tracking