Diari Més

Judicial

Un jove hiperactiu reconeix que, alterat pel confinament, va amenaçar al seu pare

Va intentar agredir, presumptament, al seu germà que li va demanar que es calmés durant la disputa

Els pares van quedar detinguts per un delicte d'abandonament de menors.

Policia NacionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove que està diagnosticat de trastorn de comportament relacionat amb la hiperactivitat, situació que s'ha vist aguditzada amb el confinament imposat per l'estat d'alarma decretat pel Govern, ha reconegut durant el judici que va amenaçar al seu pare quan el seu progenitor es va negar al fet que sortís al carrer.

Així es recull a la sentència a la qual ha tingut accés Efe, que el condemna, com autor d'un delicte lleu d'amenaces, a la pena de deu dies de treballs en benefici de la comunitat en aprovar un jutjat d'instrucció de Múrcia el pacte de conformitat aconseguit per la fiscalia i la defensa.

A més, en els pròxims quatre mesos no podrà acostar-se a menys de 300 metres del pare, la qual cosa li ha suposat haver d'abandonar el domicili a Múrcia en el qual residia amb els pares i diversos germans.

En la seva denúncia, el pare va assegurar que els incidents provocats pel jove eren freqüents, la qual cosa va atribuir tant a la seva hiperactivitat com al presumpte consum de drogues i al fet que no es pren els medicaments que té prescrits.

Els seus freqüents canvis d'humor, va comentar als agents,van anar en augment en els últims dies per la situació de confinament imposada en la lluita contra el coronavirus, que va generar en ell un gran nerviosisme.

L'incident que va donar origen a la seva detenció i posterior condemna es va produir en el domicili familiar, quan va amenaçar al pare en oposar-se aquest al fet que sortís al carrer, on l'esperava un amic, i va intentar agredir, presumptament, al germà que li va demanar que es calmés.

Va ser llavors quan el pare el va fer fora de casa, encara que el denunciat va intentar tornar a les poques hores, la qual cosa va motivar que el progenitor avisés a la Policia i demanés protecció en témer per la seva vida i la de la seva família.

tracking