Diari Més

Policial

USPAC es querella contra una tuitaire que es va mofar del mosso mort per COVID

Va adjuntar el tuit oficial de la policia amb la notícia i el comentari «Que sigui el primer de molts!»

Un agent dels Mossos d'Esquadra

Un agent dels Mossos se salta el confinament i acaba amonestatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat USPAC s'ha querellat pels delictes d'odi i contra la integritat moral contra una internauta que es va mofar de la mort del primer agent dels Mossos d'Esquadra víctima de l'coronavirus i ha demanat el tancament urgent del seu compte de Twitter per la seva «delectació» i «mofa pública».

En la querella, a la qual ha tingut accés Efe, el sindicat demana que el jutge obri una investigació i ordeni als Mossos d'Esquadra que identifiquin l'usuari @montse15, que divendres passat, 27 de març, en trascendir la mort per coronavirus de l'agent Joan, de 57 anys, va adjuntar el tuit oficial de la policia amb la notícia i el comentari «Que sigui el primer de molts!» i les emoticones amb el símbol de «que et fotin» i el grafisme de foc.

L'agent Joan, de la tercera promoció dels Mossos d'Esquadra i que actualment estava destinat a la unitat de proximitat de la comissaria de Premià de Mar (Barcelona), va morir divendres passat després d'haver ingressat dos dies abans a l'UCI de l'Hospital de Can Ruti de Badalona (Barcelona) afectat de coronavirus. L'agent mort patia una malaltia respiratòria prèvia, mentre que el seu company, que també va presentar símptomes, ha estat aïllat.

A la querella, redactada per l'advocat del sindicat USPAC José Antonio, es denuncia el «tracte degradant i humiliant» que el missatge de Twitter va suposar per a la família, esposa i fills de la víctima, «que no tenen per què suportar l'alegria, delectació i mofa per la mort de l'agent. Expressions públiques d'alegria per la mort d'un familiar, acompanyat d'expressions com 'Que us fotin', comporta un dany emocional i psicològic que no ha de ser assumible pel entorn d'amics, companys i en especial la seva família més directa», adverteix la querella.

tracking