Diari Més

Policial

Quatre mesos de presó per saltar-se el confinament

L'acusat va dir que «simplement estava passejant, perquè estava cansat d'estar a casa»

Imatge d'un agent de Policia Nacional.

Policia NacionalPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d'Instrucció 3 de Gandia (València) ha condemnat a quatre mesos de presó per un delicte de desobediència a un home que va ser detingut dimecres passat, 25 de març, per saltar-se el confinament i sortir a passejar per la ciutat, un comportament en el qual ja havia incorregut en dates anteriors i pel qual ja havia estat sancionat abans per la via administrativa.

L'acusat va admetre els fets en un judici ràpid celebrat per conformitat de les parts. La sentència, que és ferma, estableix la suspensió de l'execució de la pena privativa de llibertat durant dos anys, condicionada al fet que el penat no torni a delinquir en aquest període.

La fallada declara provat que l'home va ser interceptat per una patrulla del Cos Nacional de Policia sobre les 17.15 hores del dimecres quan es trobava al carrer Ferrocarril d'Alcoi, a Gandia, «sense cap motiu justificat de conformitat amb el que s'estableix en el Reial decret 436/2020, de 14 de març, pel qual es va decretar l'estat d'alarma en tot el territori nacional».

Quan els agents li van preguntar per què es trobava en la via pública, l'acusat, «guiat per l'ànim de menyscabar el principi d'autoritat, va respondre amb actitud xulesca dient-los que no es dirigia enlloc en concret i simplement estava passejant, perquè estava cansat d'estar a casa», tal com recull la sentència.

És més, va dir que no li importava que la Policia li donés avisos cada dia, que ell continuaria sortint al carrer quan volgués i es negaria a pagar les sancions que li imposessin, perquè ja l'havien multat fins a quatre ocasions per fets similars.

tracking