Diari Més

Policial

Denunciat per llogar gossos a la gent per a poder passejar malgrat estat d'alarma

L'home s'enfronta a una sanció de 500 a 5.000 euros

Imatge d'un dels anuncis amb un gos i un cartell penjat del coll.

Denunciat per llogar gossos a la gent per a poder passejar malgrat estat d'alarmaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home que llogava els seus gossos a persones per a justificar els passejos durant la situació d'estat d'alarma per la crisi del coronavirus ha rebut diverses denúncies de la Guàrdia Civil de la Corunya.

L'individu anunciava a les xarxes socials un servei de lloguer dels seus gossos a persones que desitgessin passejar, justificant així suposades necessitats dels animals durant l'estat d'alarma.

En un dels anuncis figura un gos amb un cartell penjat del coll amb l'esment «M'ofereixo a passejar humans aquests 15 dies» i reclama dos euros l'hora, prèvia classe de coneixement i aptitud per a un passeig de 15 minuts i una fotocòpia del DNI.

La Guàrdia Civil va advertir a l'home que havia de cessar immediatament l'activitat per fomentar que els possibles clients se saltessin la limitació de llibertat de circulació de persones decretada per l'estat d'alarma per a frenar la proliferació de la pandèmia de coronavirus.

No obstant això, l'individu va tornar a publicar dos anuncis similars, per la qual cosa la Guàrdia Civil va tornar a interposar denúncies que remetrà a la Subdelegació del Govern de la Corunya per incomplir l'estat d'alarma i a la Conselleria de Medi Ambient de la Xunta per violar la normativa de benestar animal.

Segons el servei de protecció a la naturalesa de la Guàrdia Civil l'home no té cap mena de registre o autorització com a nucli zoològic per a dedicar-se a l'activitat relacionada amb la cria i cessió temporal d'animals de companyia.

A més, apunta que la legislació sobre protecció i benestar animal vigent a Galícia prohibeix la cessió o donació ambulant d'aquests animals, i adverteix que l'home s'enfronta a una sanció de 500 a 5.000 euros.

tracking