Diari Més

Policial

Bloquejada una web que demanava donacions per fer front al COVID-19 per ser una estafa

S'ha posat en funcionament el correu electrònic ciberestafas@guardiacivil.org per a informar de qualsevol possible activitat delictiva

Imatge d'arxiu d'un telèfon mòbil.

Els Mossos alerten d'una estafa per desbloquejar el mòbil després de robar-te'lCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha bloquejat la pàgina web www.donacionescoronavirus.es, que estava sent utilitzada per a sol·licitar transferències bancàries de fins a mil euros per a lluitar contra el coronavirus, en tractar-se d'una ciberestafa.

Així ho ha informat el cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, el general José Manuel Santiago, en la roda de premsa posterior a la reunió del comitè cientificotècnic de seguiment de la pandèmia del COVID-19 a Espanya d'aquest dimecres, en la qual ha comparegut juntament amb el director adjunt operatiu de la Policia Nacional, el comissari principal José Ángel González.

El general José Manuel Santiago ha explicat que durant aquests dies de l'estat d'alarma s'estan detectant faules i possibles estafes i ha indicat que la Guàrdia Civil ha posat en funcionament el correu electrònic ciberestafas@guardiacivil.org per a informar de qualsevol possible activitat delictiva d'aquest tipus.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut aquest dimarts a 74 persones per incomplir les condicions de confinament imposades en el reial decret d'estat d'alarma, la qual cosa representa un lleuger descens respecte al dia anterior, que van ser 80.

A més, aquest dimarts s'han formulat 13.038 denúncies, xifres que no inclouen l'activitat de les policies autonòmiques i locals i que també suposen un lleuger descens respecte al dilluns.

El comissari principal José Ángel González ha demanat que els ciutadans avisin a la Policia si veuen alguna conducta contrària a l'estat d'alarma i no facin com un home que aquest dimarts va apunyalar en una localitat valenciana al seu company de pis, perquè estava intentant evitar que sortís de la casa i incomplís el confinament.

Ha afegit que també s'han detectat altres conductes agressives, com la de dos homes que van intentar impedir l'arribada d'una comitiva d'ancians afectats pel COVID-19 a La Línea (Cadis) procedents de la localitat gaditana d'Alcalá del Valle.

Ha explicat que a les xarxes socials es veu un vídeo d'un dels detinguts per aquesta acció dirigint-se a la ciutadania amb la frase, «Anem, reforços, impedirem que arribi l'autobús, anem».

Igualment, diverses persones van llançar artefactes explosius a vehicles de la Policia Nacional que patrullaven per La Línea sense que resultessin ferits, però van causar danys a automòbils que estaven estacionats.

La Policia rep cada dia avisos en el 091 informant de conductes irresponsables com una a Alacant, on un gimnàs seguia obert de manera clandestina per a alguns socis, i a Las Palmas de Gran Canaria, on un bar encara obria per a clients habituals.

El portaveu de la Policia ha recordat que aquest dimecres es fa efectiu el cobrament de les pensions en bancs davant el que ha recomanat desconfiar de persones que s'acostin i que amb qualsevol pretext pretenguin entaular conversa, per a evitar ser víctima del denominat furt amorós.

Respecte al tancament de fronteres interiors terrestres amb França i Portugal en les últimes 24 hores s'han realitzat 315 denegacions d'entrada i s'han controlat 6.051 vehicles.

A més, des que va entrar en vigor la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats a la zona Schengen només hi ha hagut quatre denegacions d'entrada en l'aeroport de Madrid.

Per la seva part el general José Manuel Santiago ha expressat el seu condol als familiars i reunits dels morts per la pandèmia i ha lamentat una nova mort d'un guàrdia civil, en aquest cas destinat en la Comandància de Madrid.

Ha destacat que la Guàrdia Civil està col·laborant a Melilla per al normal proveïment de la ciutat a la qual han arribat al port 60 camions de gran tonatge amb mercaderies en l'última setmana.

A més, en la Comunitat de Madrid ha realitzat acompanyaments a trasllats realitzats des dels hospitals Universitari de Fuenlabrada i Sever Ochoa de Leganés a unes altres centres per a la redistribució d'afectats, així com a la província de Cadis de 27 ancians d'una residència a una altra.

Així mateix ha col·laborat en les labors de desinfecció d'un centre d'atenció primària d'Eivissa i un poliesportiu de Menorca en el qual s'instal·larà un taller de fabricació de vestuari de protecció sanitària, i també ha muntat instal·lacions per a un centre de diagnòstic mòbil per a la detecció precoç del COVID-19 a la Rioja.

tracking