Diari Més

Judicial

Dos anys de presó a un avi per abusar sexualment de la seva néta de 12 anys

«Em sento avergonyit i penedit», ha manifestat l'acusat

El judici s'està fent a l'Audiència Provincial de les Balears.

Jutgen a una dona a Mallorca per assassinar al seu marit i donar-l'ho de menjar als seus gossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears ha condemnat a una pena de dos anys de presó a un home septuagenari per abusos sexuals a la seva néta de12anys. Els fets van ocórrer l'any 2018 a Mallorca. En el judici, que ha tingut lloc aquest dimecres al matí, l'home ha reconegut els fets. «Em sento avergonyit i penedit», ha manifestat.

Després d'ell, ha declarat el seu fill, i pare de la víctima, que ha assegurat que, després de la confessió de l'acusat, veia reparat el mal. Així, ha dit que la seva situació era molt complicada: «Siactuava d'una manera eraun mal fill, i si hofeia d'una altra eraun mal pare».

En aquest sentit, ha assenyalat que no volia ser un «mal fill» però no podia «desatendre les obligacions que té com a pare». Així, ha admès que no tenia cap interès en que entrés a la presó.

Davant això, les parts han arribat a un acord de conformitat pel que la Fiscalia, que inicialment demanava cinc anys de presó, ha rebaixat la seva petició de pena a dos anys de presó.

Segons el relat de l'escrit d'acusació, i tal com ha admès l'home en el judici, els fets es remunten a febrer de 2018, quan la néta va acudir a la casa del seu avi per a passar el cap de setmana, ja que alguns dissabtes dormia en el domicili.

Així, després de demanar-li que s'acostés per a fer-li una abraçada, l'home li va realitzar tocaments a la néta, intentant arribar a la zona genital però sense aconseguir-ho, perquè aquesta va aconseguir escapolir-se'n ràpidament i avisar al seu pare. A conseqüència dels fets, la menor ha necessitat atenció psicològica.

Per a emetre la seva petició de pena final en el judici, el Ministeri Fiscal ha apreciat, així mateix, un atenuant per la «reparació del mal». La Fiscalia també inclou en la seva petició una prohibició de comunicació amb la víctima i d'acostament a menys de 100 metres durant cinc anys, una pena de llibertat vigilada de quatre anys i l'obligació d'acudir a programes formatius d'educació sexual.

La defensa no s'ha oposat i pel fet que la família ha donat per bona la confessió i la reparació del mal, s'ha arribat a l'acord entre les parts i, posteriorment, s'ha plantejat la suspensió de la pena de presó, encara que aquesta no s'ha resolt.

Inicialment, la Fiscalia demanava cinc anys de presó, una ordre d'allunyament de deu anys, una mesura lliberteu vigilada durant quatre anys i l'obligació d'acudir a programes formatius.

tracking